Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Wilde achtervolging over N59 Zierikzee

Toegevoegd: 03-06-2016, 14.39 uur
Door: Roland de Jong

ZIERIKZEE - De politie heeft donderdag na een wilde achtervolging het rijbewijs en de motor van een 42-jarige man uit Vlaardingen in beslag genomen. De man reed met hoge snelheid over de N59 tussen Moriaanshoofd en Zierikzee. Tijdens de rit beging de man diverse verkeersovertredingen.


De motorrijder trok de aandacht van surveillerende agenten door meerdere keren verschillende auto's in te halen over de doorgetrokken streep. Toen de politie hem ter hoogte van de Klerksweg een stopteken gaf ging hij vandoor. "Hij gaf nog eens flink gas en spurtte weg", zo zegt de politie.

De politie zette de achtervolging in. Hierbij werden volgens de politie snelheden gehaald van 170 tot 180 kilometer per uur. "Bij de verkeerslichten ter hoogte van Zierikzee wurmde de verdachte zich tussen de stilstaande auto’s door en negeerde hij het rode stoplicht. Vervolgens racete hij over het fietspad richting Zierikzee", aldus een woordvoerder.

Na een dollemansrit door het oude gedeelte van het stadje eindigde de snelheidsduivel in de doodlopende Slabberswerf. "Dit alles met nog een duopassagier achterop de motor. Beide mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau. Tegen de bestuurder is proces-verbaal opgemaakt. Hij zal zich te zijner tijde voor de rechter moeten verwoorden voor zijn zeer onverantwoordelijk rijgedrag", aldus de politiewoordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (4-6-2016 om 12:35)
Goed bezig! Aanpakken zulke hufters!
wim (4-6-2016 om 07:01)
Wat een berg ellende had de man kunnen veroorzaken om zo roekeloos te rijden op zijn motor maar toch gelukkig is de achtervolging door politie geslaagd om hem staande te houden, ik vermoed dat hij wat meer uit te leggen heeft vandaar die dolleman rit.
Johan (3-6-2016 om 19:53)
Wat een ASO,helemaal gestoord. Leuk voor al die motorrijders die wel hun verstand hebben en zich gewoon normaal gedragen.
Cookie-instellingen beheren