Weerbericht:
Zeer warm zomerweer, morgen kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Personen onwel in verkeerstoren Hansweert

Toegevoegd: 05-06-2016, 05.43 uur
Door: Roland de Jong

HANSWEERT - In de nautische verkeerstoren van Rijkswaterstaat bij Hansweert zijn vannacht twee mensen onwel geworden. De hulpdiensten zijn daarop massaal uitgerukt.


Er werd alarm geslagen nadat rond 03.10 uur geen contact meer kon worden gelegd met de verkeerspost. Er kwamen drie ambulances, drie brandweervoertuigen en een traumahelikopter ter plaatse om hulp te verlenen. Eén van de personen was er ernstig aan toe en moest met behulp van een ladderwagen uit de toren worden gehaald.

De beide slachtoffers zijn met ambulances afgevoerd naar het ziekenhuis. De brandweer heeft ter plekke metingen gedaan maar geen bijzondere waarden gemeten. Waardoor de personen onwel zijn geworden is dus nog niet duidelijk.

Andere verkeerstorens hebben vanwege het incident de coördinatie van het scheepvaartverkeer tijdelijk op zich genomen.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dave (9-6-2016 om 13:39)
Beter een ambulance teveel dan 1 te weinig! Denk ook dat veel mensen niet beseffen hoe belangrijk de verkeerstorens langs de schelde zijn. Ze zorgen voor een goede begeleid voor het drukke scheepvaartverkeer. Van mij dus ook een dikke 10 voor de aangestormde hulpverlening.
Herrie (7-6-2016 om 21:50)
@An: idd. Vreemd dat ze zelf niet in staat waren alarm te geven? En één ernstig er aan toe? Ik zou zeggen uitzoeken tot op de bodem!
An (6-6-2016 om 07:02)
Shana / Peet, ik heb vragen voor jullie. Wat doet het er nu toe hoeveel hulpvoertuigen hier naartoe zijn gestuurd? Het waarom lijkt me toch helder.... Mensen zijn onwel geworden, 1 persoon was er zelfs ernstig asn toe, misschien raar gedacht maar volgens mij waren die hulpvoertuigen er nu juist voor dit soort werk... Ik denk als je het zelf was geweest of een fammilie lid van je had betroffen je er heel anders over zou denken niet? En dan durf je nog te zeggen dat iemand anders niet meer logisch na kan denken, sorry maar ik denk dat er heel veel kortzichtigheid in jullie reacties schuilt Mij interesseert wat hier nu eigenlijk is gebeurd, hoe konden 2 mensen op zo'n manier onwel worden dat ze niet meer zelf in staat waren hulp te vragen
Karina (5-6-2016 om 17:46)
Ik snap wel dat er zoveel hulpvoertuigen naartoe zijn gegaan. Er is een melding gedaan van buitenaf dat er geen contact meer was te krijgen met die toren! En dan moet er volgens sommigen 1 of hooguit 2 ambulance naartoe, terwijl niemand een idee heeft wat daar is gebeurd? Das wel erg simpel nagedacht hoor!
marina (5-6-2016 om 16:43)
Sterkte.. je schrikt je toch rot zeg. Maar wat een alert optreden van degenen die snel opgetreden hebben.. Petje af!
Peet (5-6-2016 om 14:23)
Shana , dat komt omdat erin ambulancewereld Nederland niemand meer logisch kan nadenken en (be)handelen. De inzetten van de heli's groeit al enorm , zelfs bij reanimaties vliegen ze nu al in bepaalde regio's. Dat zal alleen maar meer gaan worden , de bazen van de heli's zitten ook in de landelijke protocollen commissie's namelijk. Dit hebben we ons laten gebeuren helaas. En de meerwaarde is sinds 1995 nog nooit in een nederlandse studie aangetoond.