Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 195 km

Fietsendief aangehouden in Zoutelande

Toegevoegd: 05-06-2016, 16.03 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Afgelopen nacht is een 25-jarige man aangehouden op de Duinweg bij Zoutelande. Langs de Walcherse kust zijn in de afgelopen maanden diverse fietsendiefstallen gepleegd in de vroege ochtend en de aangehouden man is hier vermoedelijk verantwoordelijk voor geweest.


Volgens de politie waren met name fietsen die nabij een hotel aan de Duinweg stonden een geliefd doelwit. "Sinds het paasweekend zijn hier verschillende keren fietsen weggenomen van hotelgasten", zo vertelt de politie. Zowel agenten als de hoteleigenaar hebben de afgelopen nacht in de directe omgeving gepost om dieven op heterdaad te kunnen betrappen.

Rond 04.40 uur probeerde de verdachte samen met een kompaan fietsen weg te nemen nabij het hotel. De hoteleigenaar zag de twee bezig en nam contact op met de agenten. Zij gingen vervolgens met hun voertuigen richting de dieven om hen zo de pas af te snijden. Dit lukte gedeeltelijk. De arrestant kon niet meer wegkomen, zijn kompaan wel.

De verdachte werd meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Er wordt nog gezocht naar de tweede verdachte. Het gaat om een blanke man van ongeveer 1.80 meter lang met een slank postuur. Vannacht verplaatste de man zich op een donkerkleurige mountainbike.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren