Weerbericht:
Vrij zonnig en warm zomerweer, morgen alleen in het oosten nog zomers warm
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Traumahelikopter voor bedrijfsongeval

Toegevoegd: 07-06-2016, 22.17 uur - Update: 08-06-2016, 17.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Bij Eastman Chemical in Middelburg is dinsdagavond een 45-jarige man uit Vlissingen zwaargewond geraakt na een bedrijfsongeval.

Het ongeval vond rond 21.00 uur plaats bij het bedrijf aan de Herculesweg. Twee ambulances, een traumahelikopter en de brandweer rukten met spoed uit om hulp te verlenen. De gealarmeerde brandweer is niet meer ingezet. Toen de politie ter plaatse kwam was de man goed aanspreekbaar. Hij had verwondingen aan zijn arm omdat hij tussen apparatuur was gekomen.

De gewonde is met spoed naar per ambulance naar de straat Schietbaan naast de N57 gebracht. Hier landde rond 21.30 uur de traumahelikopter. Het slachtoffer is vervolgens met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Schietbaan was enige tijd volledig gestremd voor het verkeer. De arbeidsinspectie doet verder onderzoek naar het ongeval.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ChefAgf (8-6-2016 om 17:47)
Eastman heeft inderdaad een eigen bedrijfsbrandweer. Echter bij de opleiding manschap bedrijfsbrandweer zit niet standaard de module technische technische hulpverlening. Voor zover ik weet is het materiaal voor technische hulpverlening ook niet aanwezig.
F (8-6-2016 om 17:34)
@Jan: wanneer er ingeschat wordt dat er externe hulp nodig is, wordt deze ook gealarmeerd. Mogelijk door Eastman, mogelijk door de meldkamer. Afhankelijk van de melding en daarbij behorende "alarmfase", is het dus mogelijk dat er externe hulpdiensten ingeroepen worden. Geld overigens voor meerdere (chemische) bedrijven, niet alleen voor Eastman
Jan (8-6-2016 om 17:09)
Als ik me niet vergis heeft Eastman toch een eigen brandweer? Hoe kan het dan dat er toch een externe brandweer wordt opgeroepen?