Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duiker vermist bij Scharendijke

Toegevoegd: 11-06-2016, 18.20 uur - Update: 11-06-2016, 19.42 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - Bij de duiksteiger aan de Haven Kloosternol in Scharendijke wordt al sinds het einde van de middag gezocht naar een vermiste duiker.


De vermissing werd rond 16.25 uur gemeld. Verschillende brandweerploegen werden hierop ter plaatse gestuurd. Vanwege de diepte ter plekke konden de brandweerduikers echter niet onder water gaan zoeken en moest de komst van marineduikers worden afgewacht. Deze zijn inmiddels ter plekke.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland zijn in de tussentijd wel twee ervaren duikers op eigen beweging in het water gaan zoeken. Een SAR-helikopter zoekt vanuit de lucht naar de duiker. KNRM-reddingboten doen hetzelfde vanaf het water.

De brandweerinzet is rond 19.00 uur beëindigd. De duikers van de Marine gaan zoeken onder leiding van de Kustwacht en in samenwerking met de KNRM. Het Kustwachtcentrum heeft dan ook einde Search and Rescue afgegeven. Helaas kan niet meer worden aangenomen dat de duiker het heeft overleefd. De overlevingskans van de duiker is nihil geworden. Vanaf nu wordt gesproken over een bergingsoperatie. 


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Erik (12-6-2016 om 13:25)
Dit bewijst het nut weer eens van een buddylijn.. sterkte voor de nabestaanden en hulpverleners..
Jan (11-6-2016 om 19:12)
Eindelijk gaan ze gebruik maken van ervaren duikers die de omgeving goed kennen. Nu hopen dat ze hem snel vinden. Je weet als VRZ dat je bij duikongevallen geen brandweer hoeft in te zetten. Veel sterkte voor de nabestaande.
Cookie-instellingen beheren