Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 22 km

Slachtoffer duikongeval 59-jarige man

Toegevoegd: 13-06-2016, 12.49 uur
Door: Roland de Jong

SCHARENDIJKE - De duiker waarvan het lichaam gisteren kon worden geborgen in het Grevelingenmeer bij Scharendijke was een 59-jarige man uit het Gelderse Barneveld. Dat melden de politie en Defensie.


Kort voor 16.30 uur zaterdagmiddag werd er bij de Kustwacht een man als vermist was opgegeven na een duik op een scheepswrak net buiten Haven Kloosternol in Scharendijke. Het zou gaan om een man die al 1,5 uur zoek was. De Kustwacht startte een grootschalige zoekactie. Daarbij werd onder meer een team van 5 duikers van de Duik- en Demonteergroep van de Koninklijke Marine ingezet dat vlakbij met een duikvaartuig aan het oefenen was.

De zoekactie leverde niets op en daarom werd omgeschakeld naar een bergingsoperatie. Zondag hervatten duikers van de marine en politieagenten van het Landelijk Team Onderwater Zoekingen het zoeken naar de vermiste duiker. De marine maakte hierbij gebruik van specialistische apparatuur, zoals de Remus-onderwaterrobot en de akoestische watercamera Navigator. Rond 14.10 uur werd het stoffelijk overschot van de duiker aangetroffen. De berging was rond 16.30 uur voltooid.

Zie ook:
-
Vermiste duiker Scharendijke gevonden
-  Zoektocht vermiste duiker gaat verder
 Duiker vermist bij Scharendijke  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren