Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf voor diefstal bier en chocolade

Toegevoegd: 16-06-2016, 23.15 uur
Door: Roland de Jong

MIDELBURG - De 36-jarige R. I., tegen wie twee weken geleden de ISD-maatregel was gevorderd, is donderdag door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van twee manden plus twee maanden voorwaardelijk als stok achter de deur. 


In januari en februari van dit jaar bezocht I. twee supermarkten en nam daar - zonder te betalen - daar twee blikken bier en een reep chocolade mee. I. zag het geheel wat anders. Hij had inderdaad geen geld toen hij de blikken bier uit het schap haalde, maar hoopte dat iemand die voor hem zou betalen.
 
Toen een medewerkster hem zei dat-ie door moest lopen, dacht hij 'kat in 't blikkie' en liep hij naar de uitgang. Daar werd hij in de kraag gevat. De reep chocolade, die hij een maand later meenam, was per ongeluk in de binnenzak van zijn jas gevallen toen hij zijn mobiele telefoon daaruit wilde halen.

Zie ook:
- OM eist ISD-maatregel voor stelende Vlissingers (02-06-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cerebrus (18-6-2016 om 11:15)
2 maanden cel voor een paar biertjes en een reep chocola, maar als je iemand het ziekenhuis in mept of als je een kind aanrandt, dan krijg je een taakstraf. Welkom in Nederland.
Franky (17-6-2016 om 02:59)
Met andere woorden, 4 maanden gevangenisstraf waarvan 2 voorwaardelijk en geen ISD maatregel opgelegd, in ieder geval zo lees ik het. Bij goed functioneren ben je na een jaar a 1.5 jaar weer buiten, werk je niet mee dan zit je de volle 2 jaar binnen. (zeggen ze) Verder een prima maatregel (Inrichting Stelselmatige Daders) die veelal wordt gehuiverd door deze boefjes. (criminelen) Vaak hebben deze mensen te maken met verslaving, zit je 1-2 jaar vast dan mag je hopen dat ze aardig afgekickt zijn. Helaas komt er nog geregeld troep binnen de muren en is de opvang en begeleiding na deze ISD ook niet altijd even prima. (kost geld)
Cookie-instellingen beheren