Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Dode en zwaargewonde bij ongeluk Tholen

Toegevoegd: 18-06-2016, 12.45 uur - Update: 18-06-2016, 17.50 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Bij een verkeersongeluk op de Oud Vossemeersedijk bij Tholen is zaterdag aan het einde van de ochtend iemand om het leven gekomen. Een ander raakte ernstig gewond.

De slachtoffers kwamen rond 11.15 uur met hun personenauto's met elkaar in botsing. Eén van de voertuigen reed van het talud en belandde op een lager gelegen (brom)fietspad.

Er werden drie tankautospuiten, meerdere ambulanceteams en een traumahelikopter ingezet. Eén van de automobilisten overleed ter plekke. De ander is rond 12.45 uur met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis.

Vanwege de aanrijding is de weg ter plekke volledig afgesloten. De politie is een sporenonderzoek gestart. Rond 14.15 uur was de weg nog steeds volledig dicht.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
Slachtoffer Tholen man (60) uit Nieuwdorp (18-06-2016)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nico (21-6-2016 om 10:37)
@Steun voor K: Kan K bij zijn 'feiten' dan ook een bron noemen? Onvoorstelbaar dat er altijd weer mensen zijn die na een ernstig ongeval als een soort Pavlov-reactie beginnen te roepen: 'wegen-zijn-niet-gevaarlijk-maar-de-bestuurders'. Leef mee met de nabestaanden, slachtoffers en hulpverleners en hou je onderbuikgevoel lekker voor jezelf...
Sjaan (21-6-2016 om 09:25)
Beste Kees, Je geeft aan dat onderzoek het uit zal wijzen maar de ''achterwiel aangedreven'' auto is fout?? Waar staat dat ergens? Met een dergelijke oudere auto zit al computersoftware op die dit zoveel mogelijk voorkomt. En met een nauwelijks vochtig wegdek in een zwakke bocht zul je de pin toch onderin moeten drukken om dit voor elkaar te krijgen. Zoals gezegd, onderzoek zal het uitwijzen. Er stak misschien wel een haas over.
Verrassing (20-6-2016 om 13:54)
Ik vind sommige personen wel weer heel zielig reageren. Er is een dode gevallen, respect, enz. enz. Mogen de eerlijke feiten dan niet genoemd worden? Wat zijn de meeste oorzaken van ongevallen? Gewoonweg veel te hard rijden, met hele andere dingen bezig zijn dan waar autorijden voor bedoeld is. Ik mag toch hopen dat als een weg onoverzichtelijk, dat men hun snelheid aanpast aan de omstandigheden? Of denken we met zijn allen: "Hier mag je 80 km/h, dus ik zal ook overal zo hard rijden, bochten of niet, ik mag 80 km/h!". En een ander leeghoofd noemen getuigd wat mij betreft van een even zo leeg hoofd, sorry dat ik het zeg.
kees (20-6-2016 om 13:13)
Onderzoek zal het uitwijzen, maar de auto van de veroorzaker is achterwiel aangedreven. Het ongeluk gebeurde aan het einde van de bocht, het het was regenachtig. Die combinatie maakt dat je ook zonder te hard rijden in een slip kunt raken. Daarvoor hoef je geeneens te hard te rijden, en met hoog gras heeft het ook niets van doen.
Jess (19-6-2016 om 23:04)
Heel veel sterkte voor de nabestaanden van de man, en veel sterkte voor de gewonde (Jammer dat sommige mensen altijd al een oordeel geven hebben jullie dan niks beters te doen)
JR (19-6-2016 om 22:09)
Gras is lang maar reflectoren en bochtschilden zijn nog goed te zien. Het is triest voor alle nabestaanden, de politie zal na onderzoek tot een conclusie komen. Voor ons blijft het maar gissen wat er gebeurd is en dat kan je in deze situaties beter voor je houden.