Weerbericht:
Veel zon, zaterdag enkele graden warmer
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Motorrijder rijdt in op BOA Vlissingen

Toegevoegd: 22-06-2016, 13.17 uur
De politie wil graag weten van wie deze motor is.
De politie wil graag weten van wie deze motor is.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie is op zoek naar een motorrijder die op dinsdag 7 juni in Vlissingen is ingereden op een buitengewoon opsporingsambtenaar (BOA).
 

Volgens de politie was de motorrijder rond 17.15 uur wheelies aan het maken op het Nollehoofd. “Op het moment dat hij daar mee bezig was liepen er veel mensen op het Nollehoofd. Hierdoor ontstond er een heel onveilige situatie en het was dan ook zeer onverantwoord gedrag van de bestuurder”, zo schrijft de politie op Facebook.
 
Toen een BOA van de gemeente Vlissingen de man een stopteken gaf reed deze op hem in. “De BOA kon nog opzij springen en greep de motor bij het stuur. Hierdoor belandden de motor, de bestuurder en de BOA in de duinen. De bestuurder van de motor heeft hierop de BOA mishandeld en is ontkomen met hulp van een andere man op een scooter. De motor is achtergebleven en door ons in beslag genomen”, aldus de politie.
 
De politie is nu op zoek naar de persoon die op de motor reed en wie de eigenaar is van het voertuig.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (23-6-2016 om 20:52)
@ W. Kruit, Ik probeerde het wat luchtjes uit te leggen, maar uw verhaal en zeker omtrent toezichthouder AWB een prima aanvulling. Met andere woorden, een BOA domein 1 zoals de bekende handhavers kunnen over het algemeen best ver doorpakken, de vraag is of bepaalde handelingen gewenst zijn door gemeente i.o.m. Politie. @K Staande houden is een bevoegdheid die ze hebben en zoals W.Kruit verteld, aanhouden mag ieder burger wbt strafbaar feit op heterdaad. Naheffingen parkeerbelasting, bekeuringen Mulder / overtredingen en PV's misdrijven kunnen ze ook opmaken, zolang deze strafbare feiten in hun domein beschreven staan. Zeker niet voor alle strafbare feiten en strafvorderlijke bevoegdheden, daar heb je een AOA voor nodig. (politie)
K (23-6-2016 om 18:48)
Een boa mag iemand staande houden maar meer ook niet. Voor een parkeerwachter ga ik ook niet stoppen dus ook niet voor en boa. En voor een rijdend voertuig gaan staan op de weg is je leven in de waagschaal leggen en stoer doen net zoals deze jongens. Om een boete te geven zal toch eerst de politie er bij moeten komen. Jaren terug was er een parkeerwacht bijna aan het schrijven. Zijn maat had het bonnenboekje hij niet. Ik ben toen gewoon weggereden. Ik ga niet wachten op zen maat lol.
Arthur (23-6-2016 om 13:52)
Cliché dader op een gestolen crossbrommer. Hopelijk krijgt de echte eigenaar wel zijn brommer terug.
Matthijs (23-6-2016 om 11:01)
@P Als er geen beschrijving van de dader wordt genoemd, dan weet je toch eigenlijk al genoeg? Statistisch profileren is dan voldoende.
W. Kruit (23-6-2016 om 10:33)
Frrraky, èlke burger heeft de bevoegdheid om, in geval van ontdekking van een strafbaar feit op heterdaad, de verdachte aan te houden en voorwerpen die voor in beslagname vatbaar zijn (die dus te maken hebben met het gepleegde SF) en die de verdachte zichtbaar met zich meevoert, in beslag te nemen. Als de betreffende BOA tevens toezichthouder is in de zin van de Algemene Wet Bestuursrecht -en daar ga ik van uit- mag hij ook inzage vorderen en evt. kopieën maken van bescheiden (rijbewijs, kentekenbewijs, id-bewijs etc.). Voor het invorderen van een rijbewijs zijn meer bevoegdheden nodig. Dat wordt door de politie gedaan.
wim (23-6-2016 om 07:14)
Wat is het erg als je iemand helpen wil dat je door een ander op een laffe manier word aangereden jammer dat hij niet staande gehouden is, maar zal gezien de motor achter gelaten is of zou het ook misschien wel gestolen zou kunnen zijn gezien de gevolgen die plaats vonden