Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 23 km

Kettingbotsing in Westerscheldetunnel N62

Toegevoegd: 22-06-2016, 17.22 uur - Update: 22-06-2016, 19.12 uur
Hulpverlening bij het tunnelongeluk.
Hulpverlening bij het tunnelongeluk.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HOEK - In de oostbuis van de Westerscheldetunnel, de buis richting Borssele, is een kettingbotsing gebeurd waarbij acht voertuigen zijn betrokken. Hierdoor was deze tunnelbuis circa 2 uur lang afgesloten.


Het ongeluk op de Westerscheldetunnelweg (N62) gebeurde rond 17.10 uur. De oostbuis was toen net weer vrijgegeven na een eerder pechgeval. Volgens de politie is er vermoedelijk één persoon lichtgewond geraakt. Rond 17.30 uur is nog wel een brandweerwagen naar de ongevalslocatie gestuurd. Er is echter geen sprake van een ernstig ongeluk. Wel is er de nodige blikschade. 

De stremming van de oostbuis (richting Borssele) nam geruime tijd in beslag. Een half uur na de botsing werd het advies gegeven om de omleidingsroute U09 te volgen via Antwerpen. Even na 19.00 uur kon de tunnelbuis weer worden vrijgegeven. Wel was er toen nog een snelheidsbeperking van kracht vanwege de drukte.

Pechgeval
Overigens werd de westbuis (richting Terneuzen) vanavond ook enige tijd afgesloten. Dat kwam niet door het ongeluk maar vanwege een pechgeval. De buis ging rond 18.00 uur dicht. Rond 18.20 uur kon deze buis weer worden opengesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Gerard (23-6-2016 om 10:23)
Dan de veerboten vroeger! Geen gemopper op elkaar, geen schelden op hufters, geen kettingbotsingen, we dronken samen gezellig koffie in de salon. Als het mistig was of het stormde hard voer de boot niet. Iedereen begreep dat en beruste er in. En nu? Haast, haast en nog haast. Iedereen heeft haast, iedereen heeft rechten! We moeten snelle verbindingen hebben want we hebben HAAST! Als er iemand pech heeft of een ongeval, hebben we onze veroordelingen alweer klaar, hufters hier en hufters daar, knuppels zus en knuppels zo. Iedereen mag een ongeval hebben als 'IK' er maar geen hinder van ondervind! Je zou heimwee krijgen naar die rustige ouwe tijd. Laten we lief zijn voor elkaar, morgen bent u het die en ongeval krijgt en dan bent u die hufter!
Ed (23-6-2016 om 09:47)
ik sta hier niet van te kijken altijd veelt te kort op elkaar en al eerder aangegeven, waarom tijdens drukke momenten de snelhied terug naar 80km brengen en ook veel automobilisten trappen hevig op de rem tijdens de afdaling vanwege angst voor snelheidsbekeuringen en ja als je kijkt hoe hard die busjes de tunnel in schieten dan is dit ook niet te verwonderen. Uitkijken en afstand houden en niks meer.
Jannor 9 (23-6-2016 om 09:23)
Heeft niks met snelheid te maken net als op snelweg hard rijden moet kunnen.. Het is gewoon zo dat er altijd mensen zijn die ineens met 85 km per uur hun stuuur naar links gooien en een truck willen inhalen terwijl er net 30 auto's aankomen die wel 100 rijden.. Net als al die opa en omaatje op de snelweg die met 40 km invoegen op de snelweg.. Mijn buurmeisje is bang voor kleine ruimte's en zit als een brok stress achter stuur in de tunnel !!!! Dat soort mensen MOGEN niet eens de tunnel in, net als mensen die bang zijn voor regen en sneeuw, BLIJF DAN THUIS MET ANGST !!!
wim (23-6-2016 om 06:51)
Hoe ontstaat nu een botsing van 8 auto's inde tunnel je weet je snelheid zo ook voldoende afstand tussen de auto's of zou iemand hard gered hebben waardoor de ketting botsing ontstaan is
Cerebrus (22-6-2016 om 23:36)
Dat betekent dus dat 7 automobilisten geen afstand kunnen houden. Lekker allemaal op elkaar rijden jongens! Als het even kan op de linkerbaan!
J (22-6-2016 om 20:25)
Het is jammer voor alle betrokkenen dat dit gebeurd is , maar weer moeten de mensen die er niet mee van doen hebben er de dupe van worden. Hoe moeilijk is het nu eenmaal om 2 richtingen door 1 tunnelbuis te laten gaan. Nee de mensen gewoon lekker laten omrijden is veel beter natuurlijk.......hoe lang gaat het nog duren voor daar eens iets aan gedaan word je moet toch ook genoeg betalen om er door te mogen rijden . Zorg dan ook voor een beetje een fatsoenlijke service en niet gewoon tegen de mensen zeggen jah sorry rij maar ff anderhalf uur om
Cookie-instellingen beheren