Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
103 files van totaal 400 km

Politie neemt gevaarlijke hond in beslag

Toegevoegd: 24-06-2016, 11.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - De politie heeft de hond van een 27-jarige Vlissingse afgelopen woensdag in beslag genomen. De hond staat te boek als gevaarlijk.


Het dier had in het verleden meerdere honden en mensen gebeten. Ondanks een opgelegd muilkorf- en aanlijngebod sloeg het dier op 26 maart dit jaar opnieuw toe. Op de Boulevard werd een andere hond en zijn eigenaar gebeten. De hond overleefde, ondanks behandeling bij een dierenarts het incident niet. De eigenaar werd in zijn hand gebeten.

Dit was het derde bijtincident met deze viervoeter. In 2013 beet hij een vrouw in haar hand en in 2014 sleurde hij een andere hond het water in. Het dier overleefde het niet. Woensdag is de hond op last van de officier van justitie in beslag genomen.

De eigenaresse heeft een uitnodiging gehad om een verklaring op het politiebureau te komen afleggen. De politie heeft opnieuw aan de gemeente Vlissingen geadviseerd een aanlijn- en muilkorfgebod op te leggen. Het dier zal ook een gedragstest moeten ondergaan.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Robin (29-6-2016 om 11:44)
Grappig, mijn "vechthond" loopt namelijk altijd prima kort aan de lijn, maar ben het helemaal beu aan het worden hoeveel kleine hondjes, golden retrievers en herders er maar overal loslopen en je 20x per dag krijgt te horen "goh gek, dat doet ie anders nooooit!" Lijntje mensen, wil je je hond losgooien ga lekker naar het bos of strand.
Kees (26-6-2016 om 12:52)
In laten slapen is te veel gevraagd voor deze hond. Hij is nog altijd in te zetten als waakhond op een afgesloten terrein. Dan is het voor eigen risico om in te breken. Verder kan de juiste persoon dit gedrag zeker afleren. Als je hem aan Martijn Gaus geeft leert hij het zeker af. Wat die vrouw betreft die moet verboden worden om ooit nog met huisdieren om te gaan. Ondanks een aanlijn en muilkorf gebod liet ze gewoon de hond los lopen en kan niet met honden omgaan
Hond (26-6-2016 om 11:19)
Vraag me af wat voor een hond dit geweest is... ;) als het een Amerikaanse Stafford of Pitbull geweest was, had de koptekst anders geweest .. hypocriet, onderscheid maken in rassen..
W. Kruit (25-6-2016 om 11:00)
Een gedragstest?? Het lijkt me zonneklaar dat deze hond vals - en gevaarlijk is. In laten slapen lijkt mij de enig mogelijke oplossing voor dit ondier...
P (24-6-2016 om 21:27)
Nederland zou een diploma in moeten voeren voor het in bezit zijn van een hond of het aanschaffen van, hoe vaak wordt een vrouwtje niet gebruikt om te fokken en daarna in een asiel gestopt. En hoeveel van die nietsnutten die maar even een hondje nemen en vaak is het er dan 1 met een platte kop en opvoeden en trainen ho maar. Als ze er moeite voor moeten doen dan gaan ze niet zo snel voor een hond, En degene die graag een viervoeter als vriend willen die zijn bereid er een cursus voor te volgen.
Pien (24-6-2016 om 19:27)
Dit beest wordt dus niet afgemaakt? Ongelofelijk! Onverantwoordelijk van de politie om dit beest niet meteen te laten inslapen! De volgende keer bijt het een kind dood. Ik zou niet graag die verantwoordelijkheid dragen als politie. En een verbod voor deze eigenaresse op het bezit van huisdieren. Ze kan er duidelijk niet mee om gaan.
Cookie-instellingen beheren