Weerbericht:
Wisselend bewolkt en enkele buien, overdag ook perioden met zon
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jacht strand Dishoek losgetrokken

Toegevoegd: 27-06-2016, 21.22 uur
Door: Manfred Berrevoets

DISHOEK - Het jacht dat maandagmorgen op het strand bij Dishoek was vastgelopen is weer los. De KNRM heeft deze losgetrokken en naar de haven in Vlissingen gesleept.

Rond 19.00 uur begon de berging van het jacht voor de kust. Na een half uur slaagde de reddingsboot erin het jacht naar dieper water te slepen. Vervolgens kon het naar de haven in Vlissingen worden gesleept.

Het jacht kwam maandagmorgen rond 07.00 uur door de harde wind in de problemen. De schipper was onderweg van IJmuiden richting Gran Canaria.

Zie ook:
- Jacht loopt vast op strand Dishoek  


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ik (28-6-2016 om 20:54)
Ger: De eigenaar betaalt genoeg belasting. Meer dan jij.
Peter (28-6-2016 om 13:42)
Vreemd....de hele Westerschelde ligt vol met sleepboten van particuliere bergers en deze wordt door de KNRM weg gehaald, en dan nog klagen dat ze regelmatig verguisd worden omdat ze aan broodroof zouden doen... Een beetje kwalijke zaak dit, en snap niet dat de KNRM zich hiervoor leent....en dus de rekening legt bij de bazen van de vrijwilligers ipv de eigenaar van het jacht..
jaapvaarwater (28-6-2016 om 12:46)
Ger, de KNRM is gratis, die krijgen hun geld uit donaties en zijn de rijkste organisatie van Nederland. De politie was daar volstrekt overbodig aanwezig ( wat is het strafbare feit??) RWS was wel terecht aanwezig als vaarwegbeheerder maar deed in feite ook niets. RWS en politie doen dit in een gewone dienst die ze toch op het water zijn en dat kost dus niets extra''s aan de belastingbetaler. De kosten zijn bij de eigenaar van het jacht die de schade van de stranding moet laten nakijken en repareren.
Ik (28-6-2016 om 10:52)
@Ger, dus als een automobilist in een dure auto een ongeluk krijgt dan moet hij eerst alles zelf betalen voordat hij geholpen wordt. Of als zijn villa in brand staat dan komt de brandweer alleen onder bepaalde voorwaarden? Betaal je zelf eigenlijk wel belasting?? Beetje achterlijke opmerkingen hè. De rijke der aarde zorgen er vaak voor dat de samenleving werk heeft.
Matthias (28-6-2016 om 10:46)
Het is maar goed dat hij hier op het strand terecht is gekomen. Als je bij zo'n beetje wind al in de problemen komt, is het maar goed dat hij niet door de golf van Biskaje is gevaren, en over is gestoken naar de Canarische eilanden. Het waren nu niet bepaald zware omstandigheden gistermorgen. Het strand van dishoek is toch wat beter om te stranden dan een rotskust in golf van Biskaje met een golfhoogte van een paar meter...
ger (28-6-2016 om 07:59)
het is te hopen dat de rekening naar de eigenaar gaat, wij betalen toch geen belasting om de rijke der aarde hun pleziertjes te betalen.