Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
106 files van totaal 394 km

Zwaargewonde bij werkzaamheden

Toegevoegd: 30-06-2016, 16.33 uur - Update: 01-07-2016, 11.41 uur
Foto 8 van 20

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
janwillem.hajee (3-7-2016 om 11:34)
Beste #spreektuitervaring. Ik denk zo maar dat je niet de enige bent die uit ervaring spreekt. In mijn optiek mag je dit soort wals pas echt overwegen als er geen andere mogelijkheid is. Een rolbeugel is een doekje voor het bloeden, geen oplossing. Dat zien we ook telkens weer bij tractoren waarbij elk jaar met oude troep ongelukken gebeuren. Nieuw spul heeft een cabine vanwege de veiligheid. De onterechte gedachte is vaak "Hij doet het nog, dus brengt ie geld op". En daarmee gaat zoiets als veiligheid over boord. Een cabine is namijk bedoeld om te voorkomen dat je helemaal of met een arm of been onder de door jouw bestuurde machine raakt als het fout gaat. Ik vind dat een loopje nemen met veiligheid geen enkel excuus mag kennen.
@janwillem (1-7-2016 om 20:25)
Die wasjes zijn voorzien van een rolbeugel en van een buikgordel dus een is opzich voldoende ruimte. Feit dat er geen volledige cabine opzit is dat je met die dingen wel s op plekken zit waar je met n cabine erop nooit kan komen. #spreekuitervaring
janwillem.hajee (1-7-2016 om 13:28)
Dit wens je natuurlijk niemand toe. Ook ik wens deze wegwerker een voorspoedig herstel toe. Tegelijkertijd moet worden vastgesteld dat machines zonder veiligheidskooi niet meer van deze tijd zijn. Dit ongeval is derhalve zowel de opdrachtgever als de werkgever van de man verwijtbaar.
Cookie-instellingen beheren