Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Boete en schadevergoeding na ruzie

Toegevoegd: 04-07-2016, 16.58 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Eén ding werd maandag bij de rechtbank in Middelburg duidelijk: de 64-jarige W. O. uit Eede en zijn plaatsgenoot waren beslist geen vrienden. Sinds 1998 hadden de twee kennelijk ruzie over een stukje grond van vijf bij vier meter.


De boel escaleerde midden juli 2014. O. zat op zijn tractor, zijn plaatsgenoot reed op de fiets en kwam hem met paard tegemoet. Bij het passeren zou de plaatsgenoot O. in het gezicht hebben gespuugd. O. reed achteruit om op die manier de man klem te zetten en naar het waarom te vragen. Tot het laatste kwam hij niet. Hij reed tegen de fiets, zijn rivaal belandde op de grond en O. reed verder.

Daarnaast werd O. ervan verdacht illegaal enkele bomen te hebben gerooid en het hek van zijn buurvrouw te hebben vernield. De officier vond dat overigens niet bewezen. Dacht de officier in eerste instantie O. te beschuldigen van poging doodslag, tijdens de zitting erkende hij daarvoor te weinig bewijs te hebben. Wel achtte hij bewezen dat O. zich schuldig had gemaakt aan het 'in gevaar brengen van het verkeer', een overtreding. Daarvoor eiste hij een boete van 500 euro en een voorwaardelijke rijontzegging van een maand.

Voor de vernielde bomen eiste hij eveneens een boete van 500 euro. Daarnaast zou O. een schadevergoeding moeten betalen van 566 voor de aanrijding en een dikke 23.000 euro voor het opruimen van de bomen door Waterschap Scheldestromen. De uitspraak is over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren