Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 46 km

Automobilist rijdt in op politieagent

Toegevoegd: 06-07-2016, 11.01 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie doet onderzoek naar het inrijden op een politieagent. Dat gebeurde bij een verkeerscontrole aan de Roozenburglaan in Middelburg.


De diender was maandag rond 23.00 uur samen met collega’s een bromfietser aan het controleren. Tijdens die controle kwam er een witte personenauto op hen afgereden. De bestuurder van de auto probeerde vermoedelijk opzettelijk een agent aan te rijden. De agent moest daarbij opzij springen om niet geraakt te worden.

De automobilist ging er vervolgens vandoor. De verdachte, een 34-jarige Middelburger, meldde zich de volgende dag op het politiebureau en is op last van de officier van justitie, buiten heterdaad, aangehouden en ingesloten.

De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen van het voorval. Met de scooterrijdster die op het moment van de bijna aanrijding gecontroleerd werd zou de politie graag willen spreken. Maar ook andere getuigen kunnen zich melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (7-7-2016 om 17:49)
@P heb je enig idee hoeveel ge-oh een agent krijgt als hij zijn dienstwapen alleen maar uit de holster haalt? Laat staan wat er gebeurt als hij het daadwerkelijk gebruikt. En dan heb ik het niet eens over de krokodilletranen, dan wel agressie van de nabestaanden van het "slachtoffer".
EM (7-7-2016 om 17:27)
Strak en goed verwoord Clara
Jan (7-7-2016 om 12:42)
ik weet niet het juiste van dit geval maar het is mij overkomen dat een agent zomaar de weg opstapte toen ik kwam aanrijden. en dan is 50 km in de stad nog een aardige snelheid om te kunnen remmen hoor. iedereen is zo opgefokt tegenwoordig, echt niet normaal meer.
Clara (7-7-2016 om 08:41)
Rijbewijs voor altijd afpakken, een flinke tijd minimaal 1 jaar in de gevangenis, dit is namelijk een poging tot doodslag. Je hebt je vervoermiddel niet als wapen te gebruiken, tegen niemand. Deze politieagent is met zijn werk bezig en dient gerespecteerd te worden.
wim (7-7-2016 om 06:51)
Wat een gemene vent om een politie agent die zijn werk doet om daar op in te rijden, man je weet niet wat de gevolgen had kunnen zijn zulke mensen moet je voorgoed rijbewijs innemen
P (6-7-2016 om 19:11)
Je hebt een pistool, gebruik het, je had invalide kunnen zijn door zo een flapdrol.
Cookie-instellingen beheren