Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 195 km

Boetes bij bromfietscontroles

Toegevoegd: 08-07-2016, 18.57 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Donderdag heeft het team verkeer samen met politiestudenten de hele dag bromfietscontroles gehouden in Vlissingen en Middelburg. Daarbij zijn diverse bekeuringen uitgeschreven.


Op de Willem Ruysstraat en het Baskenburgplein in Vlissingen vallen ’s morgens 12 bestuurders van opgevoerde brommers door de mand na een test op de rollentestbank. Zij hebben allen een bekeuring gekregen. Daarnaast is er voor hen een WOK-melding opgemaakt. Dit betekent dat het kentekenbewijs in beslag is genomen tot na een herkeuring door het RDW. De brommer mag dan niet meer aan het verkeer deelnemen en is ook niet meer verzekerd.

WOK is een afkorting van: Wacht op Keuring. Verder is er nog proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van een stopteken, het rijden zonder rijbewijs en het rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. In de nabij gelegen sporthal is nog een aangifte opgenomen van een diefstal van een portemonnee.

De controle is ’s middags voortgezet aan de Kanaalweg in Middelburg. Daar zijn zeven brommers op de rollentestbank getest. Daarvan blijken vier brommers opgevoerd te zijn. Ook deze bestuurders hebben een bekeuring gekregen en voor twee van hen is een WOK-melding opgemaakt. Verder zijn er nog bekeuringen uitgeschreven voor een snorfiets met een gladde band en tweemaal voor het ontbreken van spiegels.

Een bestuurder van een snorscooter krijgt nogmaals een bekeuring omdat diens voertuig al een WOK-signaal op het kentekenbewijs heeft staan en dus nog niet ter keuring is aangeboden. Verder is door een onopvallende motorsurveillant nog driemaal bekeurd voor het niet handsfree bellen, driemaal voor het niet dragen van de autogordel en eenmaal voor het negeren van de verplichte rijrichting.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (8-7-2016 om 22:19)
goed bezig ga zo door
Ron (8-7-2016 om 22:05)
Het kentekenbewijs wordt niet meer in beslag genomen, vanwege de administratieve rompslomp daar omheen. Wel is het zo, dat je door de WOK melding neer meer op de openbare weg mag, totdat deze is goedgekeurd.
Cookie-instellingen beheren