Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 216 km

Vier vandalen opgepakt in Vlissingen

Toegevoegd: 10-07-2016, 13.54 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Afgelopen nacht zijn vier jongens aangehouden in de omgeving van de jachthaven in Vlissingen. Zij worden verdacht van brandstichting, vernieling en bedreiging.


Een getuige ziet omstreeks 01.25 uur vier jongens in de Koudenhoek met een jerrycan benzine lopen en de inhoud over auto’s en bomen uitgieten. Deze brengt de meldkamer hiervan op de hoogte. Vervolgens gaat een eenheid naar de opgegeven locatie. De vandalen hebben dan al de benen genomen met als stille getuige een brandende fiets in de Prins Hendrikstraat en een smeulende afvalbak bij het Dok van Perry.

Twintig minuten later komt er opnieuw een melding binnen dat vier jongens op het Bellamypark een fiets in het water hebben gegooid. Opnieuw gaat een eenheid op zoek naar deze overlastgevers. Ditmaal worden zij betrapt op de steiger van de De Ruyter jachthaven. Deze is alleen toegankelijk voor bevoegden die in het bezit zijn van een code. Om toch toegelaten te worden hebben zij de beheerder gedreigd neer de steken.

Voor drie van hen volgt een aanhouding op het De Ruijterplein. De vierde verdachte wordt op de Oranjedijk in de kraag gevat. Alle vier de mannen zijn afkomstig uit Oost-Souburg. Drie van hen zijn 16 jaar; de vierde is 18 jaar.

Het lijkt erop dat alcohol en/of drugs van invloed zijn geweest tijdens hun daden. De rest van de nacht hebben zij doorgebracht in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Vandaag zullen zijn nader gehoord worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (11-7-2016 om 07:15)
@condor, zo te horen heb je veel verstand van de situatie. "Op het bureau aan de koffie"... Knap dat jij kan inschatten wat voor meldingen de politie nog meer heeft op het moment dat er bij jou in de straat een paar kapotte flessen liggen. Goed werk politie Vlissingen!
Condor (10-7-2016 om 20:03)
De politie van Vlissingen was er dan net op tijd bij, die van Goes is steevast te laat. Vannacht weer enkele kapotte flessen op de straat, allerlei zaken vernield of soms ook weggehaald (gestolen). Maar ja wat wil je, de grote jongens en meiden worden toch niet door de politie aangepakt, die zitten op het bureau aan de koffie....
jan (10-7-2016 om 18:32)
En voorlopig daar laten zitten ook en niet terugsturen de maatschappij in !. Want daar horen ze in elk geval niet thuis.
Edje (10-7-2016 om 17:15)
Meteen 5 jaar opbergen in een inrichting. Geen medelijden met dat gajes. Zulke types vallen anders waarschijnlijk toch weer in herhaling.
Nina (10-7-2016 om 14:27)
Wat een stel idioten, en dan onder invloed van drugs op die leeftijd al? Hoop dat ze er niet vanaf komen met een standje
Cookie-instellingen beheren