Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 32 km

Nader onderzoek nodig voor ontnemen miljoen

Toegevoegd: 12-07-2016, 20.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de ontnemingvordering van ruim een miljoen euro die de 43-jarige R. D. uit Middelburg met zijn cocaïnesmokkel zou hebben verdiend, terugverwezen naar de rechter-commissaris.


Er moet namelijk nog een getuige worden gehoord, die inzicht zou moeten of kunnen geven in de kosten die zijn gemaakt om de smokkel mogelijk te maken. Dat bedrag zou dan in mindering kunnen worden gebracht.

In de visie van de advocaat van D. zijn de financiële rechercheurs alleen uitgegaan van de bedragen die het 'hulpje' van D., een sjorder in de haven van Vlissingen, heeft genoemd. Dat hulpje, een man uit Kapelle, kreeg voor zijn diensten - uit een schip de cocaïne halen - over enkele jaren 80.000 euro betaald. Het geld werd besteed aan onder andere een Porsche. 

D., die al eerder koeriers regelde voor smokkelpraktijken, werd daarvoor veroordeeld tot acht jaar cel. Voor de zaak waar zijn hulpje bij was betrokken, de smokkel van elf kilo cocaïne, kreeg hij vier jaar opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren