Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie onderzoekt autoverhuurbedrijven

Toegevoegd: 14-07-2016, 18.34 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie is een onderzoek gestart naar de verwevenheid tussen autoverhuurbedrijven en criminelen. De afgelopen week zijn verschillende verhuurbedrijven onderzocht. Het ging om zeven bedrijven in Tilburg en één in de gemeente Borsele. ​


Huurauto's zouden volgens de politie namelijk veelvuldig worden gebruikt door criminelen. "Het betreft vaak mensen die weinig of geen officieel inkomen hebben. Ze maken vaak langere tijd gebruik van huurauto’s en daarvoor wordt cash betaald."

In gehuurde voertuigen worden volgens de politie bovendien regelmatig zorgvuldig geprepareerde ruimtes aangetroffen met daarin drugs, wapens en/of geld. "Vaak gaat het hierbij niet om dure en opvallende bolides, maar juist om doorsnee middenklassers", aldus de politie.

De politie heeft in het kader van het onderzoek ook integrale verkeerscontroles gehouden. Dat gebeurde in Zeeland onder meer bij Neeltje Jans, de Brouwersdam en in de omgeving van Bruinisse. Er werd specifiek gelet op huurauto's.

Drugs
Op de Oesterdam bij Tholen werd op vrijdag 24 juni een gehuurde auto aan de kant gezet. Deze Volkswagen Polo stond op naam stond van een verhuurbedrijf in Bergen op Zoom. De eigenaar van dit bedrijf bleek volgens de politie geregistreerd te staan als fiscaal wanbetaler. De bestuurder, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom, vertelde dat hij de auto van een maat mocht gebruiken om eten te halen.

De auto werd in beslag genomen en doorzocht met een speurhond. "Tijdens deze doorzoeking werd ter hoogte van het bestuurdersgedeelte via de linkerzijde van de stuurkolom een plastic zakje aangetroffen met daarin 31 zogeheten pony packs cocaïne. De verstopplek was te bereiken door een klepje te verwijderen nabij de stuurkolom", zo vertelt de politie.

De officier van justitie gaf de politie toestemming om de verdachte buiten heterdaad aan te houden. Dit gebeurde afgelopen dinsdag in Oud Gastel. Er vonden doorzoekingen plaats in respectievelijk Bergen op zoom en Oud Gastel. Daarbij werden onder meer enkele honderden grammen aan vermoedelijk cocaïne aangetroffen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (21-8-2016 om 22:57)
klopt helemaal, ze rijden rond in golfjes 5 en nieuwer, bmw 1en 3 serie nieuwe modellen opel astra skoda station wagens. waarom? dan vallen ze niet zo op. dit noemt men geen luxe auto's, maar als ik als gewone man eens ga kijken naar de opties waar ze mee rondrijden praten we al niet meer over gewone middenklassers maar auto's die niet onder doen voor een bmw 5serie alleen zijn ze wat minder exclusief dus minder opvallend maar de gewone man kan ze niet betalen hoor, die moet het doen met eentje van meer dan 5jaar oud. valt het de politie en burger toevallig ook op dat inbrekers in kleine en grote bestelwagens rijden van peugotje partner tot Mercedes sprinter en alles daartussen
Cookie-instellingen beheren