Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 211 km

Traumaheli meerdere keren opgeroepen

Toegevoegd: 16-07-2016, 11.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Rotterdamse traumahelikopter is de afgelopen dagen meerdere keren opgeroepen voor medische noodsituaties.


Donderdag werd het traumateam rond 19.15 uur naar een woning aan de Parkweg in Westkapelle gestuurd. De helikopter kwam uiteindelijk niet ter plekke en de patiënt is zonder spoed per ambulance naar een ziekenhuis gebracht.

Vrijdagavond werd de traumahelikopter rond 20.50 uur opgeroepen nadat even daarvoor een ambulanceteam met spoed naar de Schoolstraat in Oud-Vossemeer was gestuurd. Ook hier ging het om een incident in een woning waarbij de helikopter niet nodig was en de patiënt per ambulance is afgevoerd.

De meest recente oproep was vanochtend omstreeks 09.25 uur. Toen werden kort na elkaar een ambulanceteam en het traumateam naar een camping aan de Schotsmanweg bij Kamperland gestuurd. De helikopter is wel uitgevlogen maar kon uiteindelijk toch omdraaien. Ook deze patiënt is door de ambulancedienst meegenomen.

Dinsdag was er overigens ook al een oproep voor de traumahelikopter. Toen ging het om een incident aan de Oude Rijksweg in Breskens. Wat hier precies aan de hand was is niet bekend.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
hulpverlener (17-7-2016 om 18:54)
De traumahelikopter wordt vaak primair ingezet, dwz door de meldkamer op basis van de gegevens die ze krijgen van de melder. Afwachten met alarmeren totdat ambulance tp is geeft enorme vertraging en dan is de meerwaarde weg of gering. Tsja, dat kost geld maar als je het niet zo doet kun je hem beter afschaffen.
Jan (17-7-2016 om 10:36)
Het lijkt me hoog tijd dat de regels worden verbeterd, 4 keer een helikopter oproepen en 4 keer een niet urgente situatie aantreffen is onacceptabel. Dit wordt niet alleen onbetaalbaar maar veel belangrijker is dat er op enig moment een werkelijk ernstige noodsituatie is en dan is de helikopter ingezet voor een schaafwond(je).
mark (16-7-2016 om 22:48)
mischien raare vraag maar hoe kan het dat een traumahelicoper zo vaak op geroepen word maar dan toch later weer geannuleerd word ?ik neem aan als die op geroepen word da die redelijk snel in de lucht zit en onder weg is kost toch best veel denk ik zo als die steeds terug geroepen word dan?of hoe gaat dat in zijn werking.
Cookie-instellingen beheren