Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht dreigt te zinken op Veerse Meer

Toegevoegd: 17-07-2016, 10.46 uur
De KNRM zette een pomp in om zinken te voorkomen.
De KNRM zette een pomp in om zinken te voorkomen.
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

ARNEMUIDEN - De KNRM-reddingboot van het station in Veere is zaterdagavond ingezet voor een jacht dat dreigde te zinken op het Veerse Meer. Dat gebeurde ter hoogte van Arnemuiden.


De melding kwam even voor 19.00 uur binnen vanaf de Bastiaan de Langeplaat in de buurt van De Piet. Ter plaatse aangekomen werd er direct een motorpomp overgezet op het 12 meter lange motorjacht.

"Al snel werd duidelijk dat pompen alleen niet genoeg was. Hierop werd besloten de motorboot aan de grond te zetten en het anker uit te lopen zodat de schade nog enigszins binnen de perken zou blijven", aldus de KNRM.

De bemanning van het motorjacht is in veiligheid gebracht. Na een inzet van drie uur keerden de reddingboot Johanna Maria en haar bemanning weer terug naar het reddingstation. 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren