Weerbericht:
Morgen bewolkt en regenachtig
Verkeersinformatie:
Geen files

Brandweerploeg Arnemuiden blust wederom brandje

Toegevoegd: 06-10-2005, 23.59 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]
ARNEMUIDEN - De brandweer van Arnemuiden is woensdagavond uitgerukt voor een brandmelding.


Rond kwart over elf kwam bij de alarmcentrale de melding binnen dat er enkele banden in brand stonden op de Westdijkstraat in Arnemuiden. De brandweer van Arnemuiden werd daarop ter plaatse verzocht met de tankautospuit 4534.

Deze rukte overigens onder prioriteit twee uit. Eénmaal ter plaatse troffen de brandweerlieden een stapel banden in brand op ongeveer drie meter afstand van enkele woningen. De hitte die bij de brand vrijkwam was behoorlijk en hierdoor werden de ramen van de panden erg warm. Gelukkig kon de brandweer voorkomen dat deze zouden springen van de hitte. De brandweer heeft de brand geblust met één straal hoge druk.

De afgelopen tijd worden regelmatig brandjes gesticht in Arnemuiden. In september moest de brandweer van Arnemuiden maar liefst vijf keer uitrukken voor brandende autobanden. Daarnaast moest de brandweerploeg regelmatig uitrukken voor diverse kleine buitenbrandjes.

De brandjes zouden overigens het gevolg zijn van het beleid rond de viering van oud en nieuw. De afgelopen jaren wordt hard opgetreden tegen relschoppers en brandstichters tijdens de jaarwisseling. Als gevolg hierop zou de jeugd het stichten van dergelijke brandjes hebben verplaatst naar een ander moment in het jaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren