Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 139 km

OM eist celstraf voor poging doodslag

Toegevoegd: 21-07-2016, 21.56 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 32-jarige G. R. is donderdag in Middelburg voor poging doodslag een celstraf van vijftien maanden geëist. Ook vindt de officier van justitie dat hij zijn slachtoffer een schadevergoeding van 2200 euro moet betalen.


R. was op 11 augustus vorig jaar met zijn vader naar Scheldorado in Baarland gegaan om daar in de medicijnen van zijn broer op te halen. De echtgenote van zijn broer verbleef daar. Op de camping werd hij bijna aangereden door een automobilist en dezelfde man reed de spiegel van R.'s auto kapot.

R. ging verhaal halen en sloeg de man zonder veel omhaal door het half geopende raam in zijn gezicht. Later bleek dat de automobilist met een vuistmokertje was toegetakeld. Opvallend in het hele verhaal was dat het slachtoffer volhield dat hij door de broer van R. was mishandeld en dat ook de echtgenote van de broer hem had horen schreeuwen. Ook leken sommige verwondingen en bloedsporen te zijn veroorzaakt door het mokertje.

Volgens de officier van justitie was het nog maar de vraag of R. om medicijnen was geweest. Het slachtoffer zou een affaire met zijn schoonzus hebben en voor hetzelfde geld was het een afstraffing geweest. De advocaat van R. was het niet vast te stellen dat het R. was geweest die de klappen had uitgedeeld en vroeg dus vrijspraak. De uitspraak is op 4 augustus.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren