Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote uitslaande brand Gildeweg Vlissingen

Toegevoegd: 23-07-2016, 08.12 uur - Update: 23-07-2016, 12.31 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een bedrijfsloods aan de Gildeweg in Vlissingen is zaterdagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken. Meerdere panden zijn verwoest en er is asbest vrijgekomen.​


De brand werd omstreeks 07.35 uur ontdekt. Toen de eerste brandweerwagen arriveerse had de brand zich al flink ontwikkeld. Daarom werd opgeschaald naar grote brand. De vlammen grepen ook daarna nog flink om zich heen. Meerdere panden zijn beschadigd geraakt. Er zijn zeven blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Even na 08.00 uur is GRIP 1 afgekondigd. Rond 10.55 uur is het sein 'brand meester' afgegeven. De brandweer verwachtte toen echter nog wel lange tijd bezig te zijn met nablussen.

Asbest
Uit onderzoek is gebleken dat de dakplaten uit asbesthoudend materiaal bestonden. Delen van deze asbesthoudende dakplaten zijn op een deel van de Gildeweg en het parkeerterrein tussen de Praxis-bouwmarkt en de Albert Hein XL-supermarkt teruggevonden. Deze delen zijn apart afgezet om verdere verspreiding te voorkomen. De brandweermensen die in directe omgeving van de brand zijn ingezet worden afgespoeld, eveneens om verdere verspreiding van asbesthoudende deeltjes te voorkomen.

Volgens de woordvoerder kan rook van de brand overlast veroorzaken in omgeving. Omwonenden hebben daarom een NL-Alertbericht ontvangen op hun mobiele telefoon. "Als u last heeft van de rook sluit dan ramen, deuren en ventilatie", zo adviseert een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Vanwege de brand is de Glideweg afgesloten. Ook verschillende wegen in de omgeving zijn afgezet en hierdoor zijn ook verschillende bedrijven niet bereikbaar. Het gaat onder meer om de Nieuwe Vlissingseweg tussen de Paul Krugerstraat en de Sloeweg (in beide richtingen) en de President Rooseveltlaan tussen de Nieuwe Vlissingseweg en de Industrieweg.

Politiebureau dicht
Vanwege de brand is het politiebureau aan de Breestraat in Vlissingen tijdelijk gesloten, zo heeft de politie rond 10.50 uur laten weten. Wanneer het bureau weer opengaat is nog niet duidelijk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissingen (25-7-2016 om 00:02)
@buurtbewoner toevallig de boekhouding doorgenomen? Of zo op voorhand al bepaald dat het financieel slecht moet gaan met het bedrijf om alles wat ooit is opgebouwd in een dag te vernietigen.. Mensen zoals jij trekken het bloed van onder m'n nagels; mensen die op voorhand conclusies trekken zonder ook iets te weten van de situatie of hun opmerking zonder feiten weten te onderbouwen. Laat dan ook het hele onderzoek maar doen, want zo te horen is de conclusie al getrokken.
Japie (24-7-2016 om 10:23)
Waarom is het politie bureau gesloten als er brand is geweest 2 km verderop ,snap ik echt niets van.Of was het alleen gedurende de brand????
Buurtbewoner 3 (23-7-2016 om 10:17)
Wat toevallig ?? Waarom zijn er zoveel branden de laatste tijd ? Ik hoop het goed uitgezocht word en verzekering niet te snel betaald want ik vind het heel verdacht er zoveel toevallige grote branden zijn bij bedrijven waar het financieel niet zo goed mee gaat of een nieuwe schuur / garage nodig hebben zoals in Nisse toen..Kaasboerderij ook al toevallig op goed moment verbrand, nee hoor hier is belangen-verstrengeling
Bea (23-7-2016 om 09:39)
Oorzaak?
Cookie-instellingen beheren