www.hvzeeland.nl

Grote uitslaande brand Gildeweg Vlissingen

Toegevoegd: 23-07-2016, 08.12 uur - Update: 23-07-2016, 12.31 uur

Grote uitslaande brand Gildeweg Vlissingen
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In een bedrijfsloods aan de Gildeweg in Vlissingen is zaterdagochtend een grote uitslaande brand uitgebroken. Meerdere panden zijn verwoest en er is asbest vrijgekomen.‚Äč

De brand werd omstreeks 07.35 uur ontdekt. Toen de eerste brandweerwagen arriveerse had de brand zich al flink ontwikkeld. Daarom werd opgeschaald naar grote brand. De vlammen grepen ook daarna nog flink om zich heen. Meerdere panden zijn beschadigd geraakt. Er zijn zeven blusvoertuigen en een hoogwerker ingezet. Even na 08.00 uur is GRIP 1 afgekondigd. Rond 10.55 uur is het sein 'brand meester' afgegeven. De brandweer verwachtte toen echter nog wel lange tijd bezig te zijn met nablussen.

Asbest
Uit onderzoek is gebleken dat de dakplaten uit asbesthoudend materiaal bestonden. Delen van deze asbesthoudende dakplaten zijn op een deel van de Gildeweg en het parkeerterrein tussen de Praxis-bouwmarkt en de Albert Hein XL-supermarkt teruggevonden. Deze delen zijn apart afgezet om verdere verspreiding te voorkomen. De brandweermensen die in directe omgeving van de brand zijn ingezet worden afgespoeld, eveneens om verdere verspreiding van asbesthoudende deeltjes te voorkomen.

Volgens de woordvoerder kan rook van de brand overlast veroorzaken in omgeving. Omwonenden hebben daarom een NL-Alertbericht ontvangen op hun mobiele telefoon. "Als u last heeft van de rook sluit dan ramen, deuren en ventilatie", zo adviseert een woordvoerder van de Veiligheidsregio Zeeland.

Vanwege de brand is de Glideweg afgesloten. Ook verschillende wegen in de omgeving zijn afgezet en hierdoor zijn ook verschillende bedrijven niet bereikbaar. Het gaat onder meer om de Nieuwe Vlissingseweg tussen de Paul Krugerstraat en de Sloeweg (in beide richtingen) en de President Rooseveltlaan tussen de Nieuwe Vlissingseweg en de Industrieweg.

Politiebureau dicht
Vanwege de brand is het politiebureau aan de Breestraat in Vlissingen tijdelijk gesloten, zo heeft de politie rond 10.50 uur laten weten. Wanneer het bureau weer opengaat is nog niet duidelijk.