Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 47 km

Boetes voor illegale kampeerders

Toegevoegd: 24-07-2016, 13.53 uur
Door: Manfred Berrevoets

VEERE - Zaterdagavond en nacht hebben agenten en opsporingsambtenaren van gemeente Veere gecontroleerd op illegale recreatie.


Zaterdagavond tot 21.00 uur werden eerst diverse recreanten gewaarschuwd. Ze kregen te horen dat het niet is toegestaan om illegaal de nacht door te brengen. Ruim vijftig toeristen kregen een flyer uitgereikt met meer informatie.

Vanaf middernacht werd op dezelfde plaats nogmaals gecontroleerd waarbij bleek dat alle campers waren vertrokken. Ze hadden een beter heenkomen gezocht. Tot 03.00 uur werden op verschillende plaatsen twaalf bekeuringen uitgedeeld aan 10 Duitsers, 1 Spanjaard en 1 Nederlander. Negen aanstaltenmakers werden gewaarschuwd.

Het viel de controleurs op dat de illegale recreanten die werden bekeurd juist in busjes en personenauto's sliepen en dus niet in campers. De controles worden uitgevoerd omdat illegale recreanten overlast veroorzaken, zoals het achterlaten van rommel, het doen van natuurlijke behoeften in de duinen en het niet voldoen aan een betalingsverplichting (stagelden en toeristenbelastingen) voor recreanten. Een boete voor illegale recreatie bedraagt 140 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
P (24-7-2016 om 17:10)
Wat een belachelijke en achterhaalde regel eigenlijk?? We betalen al jaren overal belasting voor en de meeste campers hebben wc,douches en wat al niet meer,dus deze belasting regel kunnen ze ook wel beter afschaffen. De meeste kampeerders(hetzij wild of illegaal) zijn er niet op uit om er een rotzooi van te maken.Maar ja, net die ene he.
importzeeuw (24-7-2016 om 15:29)
Wat dat betreft is Nederland een waardeloos land. In veel landen kun je vrij kamperen maar hier willen ze altijd meesnoepen al is het maar met het uitschrijven van boetes.
P (24-7-2016 om 15:09)
Dus je mag niet in je geparkeerde auto of busje slapen, wat een vrijheid. Wat raarrrrrrrr
Cookie-instellingen beheren