Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 141 km

Mogelijk Project-X-feest voorkomen

Toegevoegd: 28-07-2016, 11.28 uur - Update: 28-07-2016, 14.38 uur
Door: Roland de Jong

OUD-VOSSEMEER - De politie heeft woensdagavond in Oud-Vossemeer een mogelijk 'Project-X feest' weten te voorkomen. Dat zegt de gemeente Tholen.


Volgens een woordvoerder wilde een inwoner van het dorp een feestje organiseren voor vrienden. De uitnodiging ging echter al snel rond op social media waarop de betrokkene zelf contact zocht met de politie. "De politie en de gemeente zijn na overleg samen aan de slag gegaan om onrust en verstoring van openbare orde te voorkomen", aldus de gemeente.

Volgens de politie is de uitnodiging via Instagram verspreid. Dit leverde 3.500 likes en een 524-tal reacties op. De jongen heeft zijn uitnodiging ingetrokken en op social media laten weten dat de barbecue niet door gaat. Omgevingsanalisten van de politie hebben social media geanaliseerd om een inschatting te maken van de eventuele toeloop naar het dorp.

Er kwamen ook verschillende politie-eenheden naar het dorp. Het ging om diverse opvallende maar ook onopvallende eenheden. Zij voerden onder meer controles uit en stuurden bezoekers weg. Volgens de gemeente kwamen er in totaal zo'n honderd mensen naar het dorp. Een deel daarvan kwam vanuit de gemeente Tholen maar op het feest kwamen ook mensen van verder af. Volgens de woordvoerder werd er goed gehoor gegeven aan de oproep om terug naar huis te gaan.

Zowel politie als gemeente doen nogmaals een beroep op het gezonde verstand van inwoners om voorzichtig om te gaan met social media.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michelle (28-7-2016 om 12:27)
Beetje dom! Denk eerst na voordat je zoiets begint!
Cookie-instellingen beheren