Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
56 files van totaal 206 km

Gesignaleerde man klemgereden

Toegevoegd: 29-07-2016, 12.14 uur
Door: Roland de Jong

WEMELDINGE - De politie heeft donderdagmiddag in Wemeldinge een man aangehouden die nog ruim een maand celstraf moest ondergaan.


De verdachte zou in eerste instantie op de vlucht zijn geslagen maar de politie wist hem klem te rijden. Hij werd aangehouden op de Oranjeboomstraat.

De man bleek nog DNA-materiaal af te moeten staan. Ook stond hij nog gesignaleerd voor een celstraf van 35 dagen en een hechtenis van 4 dagen. Het ging om vonnissen uit 2014. Hij had onder meer boetes niet betaald aan het CJIB.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (30-7-2016 om 18:23)
AD., het probleem is, dat na een veroordeling nog hoger beroep kan worden ingesteld. De termijn is veertien dagen. Daarna wordt er een datum vastgesteld voor de hoger beroepzitting bij het gerechtshof. Al die tijd kan de verdachte niet ingesloten worden, tenzij daar overwegende bezwaren tegen zijn, bijvoorbeeld bij geweldsmisdrijven of misdrijven tegen het leven. Insluiting kan in de regel pas nadat alle beroepsmogelijkheden uitgeput zijn. Bij geldboetes wordt uiteraard niemand gedetineerd of ingesloten. Dus deze man liep terecht vrij rond.
AD. (29-7-2016 om 19:59)
Regelmatig lees ik dat er mensen zijn die angehouden worden omdat ze nog een celstraf uit moeten zitten wat dus betekend dat ze je na je veroordeling gewoon weer op straat zetten en je niet direct in de bak stoppen wat volgens miij wel de bedoeling is.
P (29-7-2016 om 19:16)
@sander, ik zie de link niet dat je hier asielzoekers moet bijhalen, Deze man moet nog dna afstaan en heeft nog wat openstaan. Dus moeten we deze man alles maar vergeven en vergeten onder het mom van "asielzoekers krijgen alles" Rare reactie en denk dat jij in je brein in een omgekeerde wereld zit.
Anna (29-7-2016 om 16:26)
Niet alle reacties hebben iets te maken met dit bericht geloof ik? Is gewoon dat hij eerdere straffen mag uitzitten, terecht! En DNA afstaan.... ook dat kan gelijk afgenomen worden. Ben het ook niet altijd eens met ons beleid, belastingstelsel etc. Ook zeker de zorgregels niet. Maar deze man wist waarom hij er van tussen wilde knijpen, had hij moeten bedenken voor hij iets deed wat niet hoort en zijn boetes moeten betalen, was dit ook niet nodig geweest.
Corke (29-7-2016 om 15:49)
Straffen worden door de Rechters opgelegd en niet door de officier van justitie noch de politie,
sander (29-7-2016 om 15:46)
Nederland is de omgekeerde wereld asielzoekers worden verwend met het alles is gratis en direct beschikbare huurwoning totaal pakket . En onze opa's en oma's , bejaarden worden via de inhalige belastingen , pensioenfondsen helemaal financieel leeg geplunderd is dat nu fair ? .
Cookie-instellingen beheren