Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 16 km

'Bromfietser Breskens reed zonder licht'

Toegevoegd: 30-07-2016, 09.18 uur
De bromfietser is naar Rotterdam overgebracht.
De bromfietser is naar Rotterdam overgebracht.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bromfietser die vrijdagavond zwaargewond raakte bij een aanrijding in Breskens reed mogelijk zonder verlichting. Dat zegt de politie.


Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Breskens, kwam omstreeks 22.30 uur in botsing met een personenauto. Dat gebeurde bij de kruising met de Weijkmanlaan. De gewonde vloog na de klap door de lucht kwam een kleine 10 meter van zijn brommer op de stoep terecht.

Volgens de politie hebben verschillende mensen het ongeluk zien gebeuren. Zij hebben verklaringen afgelegd. "Uit veel van die verklaringen bleek dat er vermoedelijk nog een brommer bij het ongeval betrokken was geweest. De bestuurder van die brommer is later ook als getuige gehoord door de politie", aldus een woordvoerder.

Uit de diverse verklaringen bleek bovendien dat beide brommers hard door de Dorpsstraat hadden gereden. De voorste brommer zou daarbij verlichting hebben gevoerd, de achterste brommer (degene die werd aangereden) niet. "Aan de voorste brommer werd door de automobilist voorrang verleend omdat hij van rechts kwam, de achterste, zo verklaart de bestuurder van de auto, heeft hij niet zien aankomen", aldus de politie.

Tegen de bestuurder van de personenauto wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij verdacht wordt van het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel als gevolg. De 21-jarige man had niet gedronken voordat hij in zijn auto stapte.

Zie ook:
Bromfietser ernstig gewond bij botsing  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
mattie (18-8-2016 om 09:48)
is al erg genoeg , men niet zo moet reageren denk je jongen genoeg afziet nu
Bresjaandr (31-7-2016 om 23:58)
Middelburger hoop dat jou t zelfde overkomt praatjesmaker
Bresjaandr (31-7-2016 om 17:32)
Tis al erg genoeg dat hij er zo bij ligt de andere bromfietser was er ook gewoon bijgebleven
middelburger (31-7-2016 om 16:52)
Het is zowiezo van de gekken hoe de brommerrijder beschermt word. Als je ziet hoe die lui ook op een rotonde (bv) je voorbij komen binnendoor terwijl je als automobilist net de rotonde oprijd. Als je niet oppast rijd je zo'n gek omver en ben je nog schuldig ook, want hoe bewijs je dat hij fout zat. Maar buitenom mijn ervaring, ik hoop dat deze bromfietser een flinke boete krijgt en alle schade mag gaan vergoeden. Ik heb geen medelijden met zulke aso's
Tholenaar (31-7-2016 om 07:48)
Proces verbaal; Geschreven woordelijk verslag van de toedracht van een gebeurtenis. Wie er schuldig is zal de rechter later beslissen.
Gitta (30-7-2016 om 22:03)
@Rick Roll Er is proces verbaal opgemaakt omdat de bestuurder van de auto verdacht! wordt van het veroorzaken! van een verkeersongeval met letsel. Proces verbaal wordt er altijd opgemaakt ook als jij je paspoort bent kwijtgeraakt en daar aangifte van doet. Dus daarom alle verontwaardigde reacties hier, de bestuurder wordt verdacht van het veroorzaken van een ongeval. Volgens mij en anderen heeft de jongen het ongeval zelf veroorzaakt.
Cookie-instellingen beheren