Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Tweemaster in problemen op Westerschelde

Toegevoegd: 31-07-2016, 02.46 uur
De KNRM heeft de tweemaster veilig naar een haven gebracht.
De KNRM heeft de tweemaster veilig naar een haven gebracht.
© Foto: KNRM Breskens
Door: Roland de Jong

BRESKENS - De bemanning van een tweemaster heeft zaterdag de hulp van de KNRM ingeroepen omdat deze te kampen had gekregen met motorproblemen.


De 17 meter lange, stalen tweemaster kreeg volgens de KNRM op de rede van Vlissingen haar motor niet meer op gang. Via de Kustwacht werd de reddingmaatschappij ingeseind aangezien het onmogelijk zou zijn om het 35 ton zware schip zonder motor afgemeerd te krijgen in de haven.

Even voor 13.00 uur werd de reddingbootbemanning van het station opgepiept en even later werd koers gezet naar de zeilboot. Nadat een sleepverbinding was gemaakt kon de tweemaster even later langszij worden genomen en veilig worden afgemeerd in de haven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren