Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie houdt verdachte aan op toilet

Toegevoegd: 31-07-2016, 09.24 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - De politie heeft zaterdagavond in Vlissingen een man aangehouden op het toilet van een woning. Hij zou even daarvoor een vrouw hebben mishandeld en kon worden aangehouden omdat een groepje jongens de achtervolging inzette.


De vrouw fietste rond 20.15 uur samen met haar man over de Koningsbrug in Vlissingen toen zij werd aangesproken door een jongeman. Hij vroeg haar of ze de politie kon bellen omdat er, volgens eigen zeggen, iemand achter hem aan zou zitten. De vrouw had geen telefoon bij zich en zei dit ook tegen de man. Hij liep vervolgens weg en de vrouw stapte weer op haar fiets.

Toen de vrouw wilde wegfietsen werd ze echter ineens bij haar nek gepakt door de jongeman die haar net had aangesproken. Hij gaf haar een duw en de vrouw kwam ten val. Ze raakte lichtgewond. De man ging er vervolgens rennend vandoor.

Over de brug naderden kort daarna drie jongens. De vrouw vertelde hen wat er was gebeurd en de drie aarzelden geen moment en gingen achter de belager van de vrouw aan. Zij volgden de man tot hij de schutting van een woning aan de Onderstraat over klom.

De man kwam niet meer naar buiten en de jongens hoefden alleen nog op de politie te wachten. Die was snel ter plaatse en trof de man aan op het toilet van de woning. Agenten zagen dat hij een mes uit het wc-raampje gooide.

De verdachte, een 21-jarige Vlissinger, is aangehouden in de woning die hij was binnengevlucht. Hij is overgebracht naar een politiecel en wordt vandaag verder over de zaak gehoord. Van de vrouw is een aangifte opgenomen.

De politie laat weten de jongens, 13, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Middelburg en Vlissingen, erg dankbaar te zijn.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nina (31-7-2016 om 16:43)
Wat een jonge helden. gelukkig kwam het niet tot een confrontatie. Wat ik me wel afvraag is waar haar haar man ineens was in dit verhaal?
r (31-7-2016 om 12:49)
ff rustig poepen is er tegenwoordig ook niet meer bij
Ko (31-7-2016 om 11:47)
Alle lof voor deze jongens,als we dat nou eens allemaal deden i.p.v. weg te kijken zijn we een eind op weg.(y)
P (31-7-2016 om 11:08)
Misschien de dader ook even naar Emergis sturen, vreemde aktie, en ook nog in het bezit van een mes. Wie weet wat deze terrorist nog meer van plan was.
foutje (31-7-2016 om 11:08)
De vrouw fietste rond 20.15 uur samen met haar man over de Koningsbrug in Vlissingen toen zij werd aangesproken door een jongeman . vreemd waar is haar man gebleven in dit verhaal ??
chuckles (31-7-2016 om 10:06)
raar verhaal, maar in ieder geval een happy end dit keer
Cookie-instellingen beheren