Weerbericht:
Veel bewolking, in de noordwestelijke helft plaatselijk lichte regen
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Weer boetes illegaal kamperen Veere

Toegevoegd: 31-07-2016, 10.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Veere zijn vannacht opnieuw twaalf personen beboet vanwege illegale recreatie. Vorig weekeinde gebeurde dat ook al.


In de gemeente Veere is het ‘niet toegestaan om, ten behoeve van recreatief nachtverblijf, kampeermiddelen te plaatsen buiten de daartoe aangewezen kampeerterreinen’. Op grond van dit artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is zaterdagavond en vannacht gecontroleerd door de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Veere.

De wijkagent en de BOA's hebben 's avonds eerst folders uitgedeeld om mensen te wijzen op het APV-artikel en het feit dat er gecontroleerd zou gaan worden. “Ze kregen dus ruim van tevoren nog een kans om alsnog een echte camping op te zoeken”, aldus de politie.

Om middernacht startte de handhavingsactie en ondanks de uitgedeelde folders bleken er langs de kust tussen Dishoek en Vrouwenpolder en in Veere zelf, toch nog verschillende mensen illegaal te kamperen. In totaal werden er 12 processen-verbaal opgemaakt.

Volgens de politie worden de controles niet alleen gehouden omdat illegale recreatie nu eenmaal verboden is, maar ook omdat er vaak klachten binnenkomen bij de gemeente en de politie. “Veel illegale kampeerders blijken kennelijk niet van ‘normale’ gebruiksvoorwerpen, als een toilet of een vuilnisbak, te zijn voorzien. Vaak laten zij hun vuilnis achter, doen hun behoefte in openbare plantsoenen en stoken open vuurtjes. Ze zorgen dus voor veel overlast in de omgeving.”, zo zegt de politie.

Zie ook:
- Boetes voor illegale kampeerders (24-07-2016)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwsvlaamse (31-7-2016 om 22:10)
In Frankrijk rijden ook mensen met een auto naar een vakantiebestemming, die hebben het hoognodige mee en vooral een zgn ploptentje, staat zo recht, komen 's avonds aan op de camping en zijn bij het krieken van de dag weer verder. Gewoon borden neerzetten dat er wordt gecontroleerd en boetebedrag erop ze zullen dan wel iets zoeken. Campings staan overal aangegeven, daar hoef je niet voor naar de VVV. Openbare toiletten kent men hier ook niet. Neem je vuilnis mee en verpest de boel niet!!
Chris (31-7-2016 om 21:45)
Prima dat er controle is, wat ik me wel afvraag is: waarom mogen watersporters wel gratis overnachten aan een steiger op het veerse meer?
Anneke (31-7-2016 om 19:14)
@Cock Waarom zouden campers gratis mogen overnachten (en vuil en viezigheid achterlaten) Dat heeft niets met "Welkom in Zeeland" te maken, maar gewoon met krenterigheid! Zoveel hoef je per nacht niet af te rekenen op een camping maar dan betaal je wel mee (toeristenbelasting) aan alle voorzieningen!
annie (31-7-2016 om 17:45)
goed dat er controle op is, want ze laten ook een hoop troep achter en behoeftes in plantsoenen, zie ik vaak gebeuren dat is gewoon smerig, en vuurtje stoken hoor je ook niet overal zomaar te doen.campings genoeg, en ook die niet duur zijn.
cock (31-7-2016 om 15:11)
Jammer, gemiste kans. Waar staan de borden "Welkom in Zeeland" nog voor? Verwijs deze mensen door naar de VVV, die kunnen wel helpen aan een plek voor tevreden gasten, zo komen ze ook nog eens terug! De mensen die een bekeuring kregen zie je voorlopig niet meer. Vergeet de verhalen die ze bij thuiskomst vertellen niet, dat zal zeker geen reclame voor gastvrij zeeland zijn.
Rinus (31-7-2016 om 14:03)
Zullen we de Hedwigepolder maar beschikbaar stellen dan?
Cookie-instellingen beheren