Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 38 km

Weer boetes illegaal kamperen Veere

Toegevoegd: 31-07-2016, 10.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - In de gemeente Veere zijn vannacht opnieuw twaalf personen beboet vanwege illegale recreatie. Vorig weekeinde gebeurde dat ook al.


In de gemeente Veere is het ‘niet toegestaan om, ten behoeve van recreatief nachtverblijf, kampeermiddelen te plaatsen buiten de daartoe aangewezen kampeerterreinen’. Op grond van dit artikel in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) is zaterdagavond en vannacht gecontroleerd door de politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA's) van de gemeente Veere.

De wijkagent en de BOA's hebben 's avonds eerst folders uitgedeeld om mensen te wijzen op het APV-artikel en het feit dat er gecontroleerd zou gaan worden. “Ze kregen dus ruim van tevoren nog een kans om alsnog een echte camping op te zoeken”, aldus de politie.

Om middernacht startte de handhavingsactie en ondanks de uitgedeelde folders bleken er langs de kust tussen Dishoek en Vrouwenpolder en in Veere zelf, toch nog verschillende mensen illegaal te kamperen. In totaal werden er 12 processen-verbaal opgemaakt.

Volgens de politie worden de controles niet alleen gehouden omdat illegale recreatie nu eenmaal verboden is, maar ook omdat er vaak klachten binnenkomen bij de gemeente en de politie. “Veel illegale kampeerders blijken kennelijk niet van ‘normale’ gebruiksvoorwerpen, als een toilet of een vuilnisbak, te zijn voorzien. Vaak laten zij hun vuilnis achter, doen hun behoefte in openbare plantsoenen en stoken open vuurtjes. Ze zorgen dus voor veel overlast in de omgeving.”, zo zegt de politie.

Zie ook:
- Boetes voor illegale kampeerders (24-07-2016)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anneke (31-7-2016 om 13:32)
@Peter. Daar zijn campings voor!!
kees (31-7-2016 om 13:28)
Goed werk van de politie! Er is plaats genoeg op Walcheren op een van de vele minicampings of grote campings. Er zwerft al vuilnis en hondepoep genoeg rond, waarom zouden we dit dan ook nog moeten toelaten?
peter (31-7-2016 om 13:00)
hier zouden ze dit ook eens aan kunnen passen, laat de mensen toch met een camper of tentje ergens staan , ze moeten daar op inspringen de gemeente is alleen maar goed, bekeuringen werkt af rechts die wijken volgende keer af van nederland en gaan ergens anders naar toe waar het wel mag,geef die mensen toch een plek ergens.
Cookie-instellingen beheren