Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie dreigt met boete voor levend stomen kreeften

Toegevoegd: 08-08-2016, 15.09 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De politie heeft een onderzoek ingesteld bij een Reimerswaals restauranthouder omdat deze kreeften levend stoomde in een speciale oven. De politie kreeg een melding dat het restaurant levende kreeften in een oven bereidde.


Uit onderzoek van de dierenpolitie bleek dat de kreeften inderdaad levend in een speciale stoomoven werden gedaan. Het doden van een kreeft met stoom duurt langer dan in heet water, waardoor het dier langer lijdt voordat deze dood is.

Een agent van de dierenpolitie heeft de restauranthouder gewezen op het zeer dieronvriendelijk doden van de kreeften. Mochten er meer meldingen over dit restaurant binnenkomen, dat zal tegen de ondernemer proces-verbaal worden opgemaakt.

Volgens Sandra Gomersbach, agente van de dierenpolitie zijn er in de provincie Zeeland relatief veel speciaalzaken waar kreeften worden geserveerd: "Kreeften moeten tijdens het bereidingsproces zo snel mogelijk worden gedood. Het levend stomen van kreeften is hier zeker geen goed voorbeeld van. Koks kunnen beter een andere manier kiezen om kreeften te bereiden. We hebben ook al contact met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming gehad. Mochten er in de toekomst meer van dit soort situaties zich voordoen, dan zullen we proces-verbaal opmaken."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Terneuzenaar (14-8-2016 om 17:29)
De vereniging boom knuffelaars 2.0 te zien aan de reacties. Ik eet nooit kreeft, zal mij er dan ook niet druk over maken, ze eten slechts het afval van de wateren waarin zij leven. Hoor je de kreeft ook schreeuwen als hij op een andere manier bereid wordt? Bah, wat een vertrutting..
weet je wat walgelijk is? (13-8-2016 om 15:33)
@ Jack van Hoorn Weet je wel wat je zegt? Ik kan je zeggen dat het ritueel slachten van schapen en geiten een stuk diervriendelijker is dan jij denkt. Heb je wel eens gezien hoe het hier in Nederlandse slachthuizen gebeurt? Nou ik kan je zeggen dat je daar echt niet vrolijk van wordt en de dieren worden er ook niet met respect behandelt. Bij het ritueel slachten is er wel degelijk respect voor het dier en gaat zijn of haar licht direct uit. Dat je dat wel iets anders vind dan een kreeft in een stoomoven of in kokend water gooien is pas een belachelijke opmerking! Die kreeften sterven een verschrikkelijke dood, maar blijkbaar vind je dat gewoon kunnen. Echt ongelooflijk sommige mensen!
peter (12-8-2016 om 20:29)
De meeste mensen hier weten niet waar ze over praten.. Dit gebeurd in bijna alle restaurants waar kreeft word verkocht. Wat denk je van oesters die levend open gestoken worden? Mosselen die koud in de pan gaan en langzaam aan de kook komen? kreukels, wulken, kokkels, scheermessen etc. allen worden levend bereid. schoenmaker blijf bij je leest , stelletje geitenwollensokken typen... bah....
Kees (12-8-2016 om 09:26)
Mensen moeten altijd wat te zeiken hebben. Kreeften dat is bewezen die hebben er absoluut geen pijn van. Die voelen dat niet zoals mensen. Bovendien worden zenuwbanen eerst doorgesneden. En buiten dat worden er jaarlijks meer dan 100.000 mosselen levend gekookt en dan mag het ineens wel. Die vind men natuurlijk wel lekker. Gebeurt op dezelfde manier. Deze dieren zijn allemaal koudbloedig en hebben geen gevoel
Lorenza Tomà (12-8-2016 om 01:38)
Dat is de reden dat ik geen kreeft eet, afschuwelijke dood!
Middelburger (10-8-2016 om 08:17)
Volgende keer dan maar frituren ?
Cookie-instellingen beheren