Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
29 files van totaal 107 km

Celstraf geëist voor steekpartij postbode

Toegevoegd: 11-08-2016, 18.32 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 51-jarige Middelburger C. K. een gevangenisstraf van achttien maanden plus nog eens zes maanden voorwaardelijk geëist. Ook zou hij een forse schadevergoeding moeten betalen.


De Middelburger, die ontkent, wordt ervan verdacht op 25 januari van dit jaar de vermeende stalker van zijn zus met een mes te hebben gestoken. Volgens de officier van justitie was dat een poging doodslag.

K. was die ochtend toevallig op industrieterrein Arnestein en ontwaarde in een busje op de Waldammeweg het latere slachtoffer, een postbezorger. K. ging volgens eigen zeggen naar de auto om met de man over diens gedrag te praten, maar daar kwam niets van terecht. K. opende de deur en kreeg prompt een klap in het gezicht. Toen hij zag dat er een mes in het geding kwam, probeerde hij het mes te ontfutselen en daarbij zou het slachtoffer in diens nek of hals zijn geraakt.

In de lezing van het slachtoffer was het net iets anders: K. trok de deur open en begon direct met een mes te steken. Op het moment van het requisitoir waarin de term 'poging doodslag viel', werd het de betreffende zus van K. te veel. Ze gaf luidkeels commentaar, gilde dat het slachtoffer haar leven had verpest en dat justitie en de politie ondanks alle klachten niets hadden gedaan. Na diverse 'indringende' verzoeken van de rechtbankvoorzitter verliet ze de zaal. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren