Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 27 km

OM wil geld wietkwekerij in staatskas

Toegevoegd: 11-08-2016, 18.39 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Het geld dat de 33-jarige Goesenaar E. V. met zijn kweek van hennep zou hebben verdiend moet is de staatskas worden gestort. Maar hoeveel werd donderdag niet duidelijk.


Het Openbaar Ministerie (OM) had becijferd dat het 105.585 euro zou moeten zijn, maar dat was volgens de raadsvrouwe veel te hoog ingeschat. Het OM was onder meer uitgegaan van de bedragen die niet op de bankrekening van V. konden worden verklaard, zoals een erfenis, leningen, stortingen door familie en verdiensten uit zwart werken.

Degenen van wie het geld afkomstig zouden zijn hadden dat wel verklaard, maar niet tegenover justitie en wilden het ook zeker niet zwart op wit zetten. Zowel de officier van justitie en de rechtbank ging daarin mee, moet er dus nog enig extra onderzoek worden gedaan. V. werd medio augustus vorig jaar veroordeeld voor het runnen van twee hennepkwekerijen in Goes veroordeeld tot een taakstraf van tachtig uur en een voorwaardelijke celstraf van een jaar.

De periode dat er in beide woningen werd gekweekt was overigens - volgens de tenlastelegging - niet bijster lang: van februari tot en met 4 april 2013. Na een tip bracht de politie een bezoek aan beide woningen en werden er in totaal 102 planten aantroffen. V. had tijdens de zitting niet zo veel te vertellen. Hij had volledig bekend en alle schuld op zich genomen. De ontnemingsvordering wordt op 3 oktober verder behandeld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
M (12-8-2016 om 07:46)
Dan moet ie wel super-snel-groeiende wiet hebben geteeld! In 2 maanden tijd €105.000,- verdienen met de kweek en alsnog 102 planten vinden. Denk dat ik ook maar in die bussiness moet gaan... €630.000,- op jaarbasis verdien ik niet bij mijn werkgever.
Cookie-instellingen beheren