Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Jongens vast na diefstal snorfietsen

Toegevoegd: 12-08-2016, 14.59 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij de Ravensteijnweg in Middelburg zijn vannacht twee 17-jarige jongens uit Middelburg aangehouden op verdenking van diefstal of heling van twee snorfietsen.


Een burger had volgens de politie rond 01.50 uur twee jongens met donkere kleding en een capuchon op hun hoofd zien fietsen. Eén van hen had fietstassen achterop waar van alles uitstak. Gezien het nachtelijke uur vertrouwde de melder de situatie niet en daarom werd de politie gebeld.

Op de opgegeven locatie trof de politie vervolgens drie jongens aan die op een bankje zaten. Twee van hen voldoen aan het opgegeven signalement en bij hen stond ook een fiets met fietstassen. Daarin werd echter niets bijzonders gevonden.

Vijf meter bij de jongens vandaan stonden echter twee snorfietsen bij een fietsenstalling. Deze bleken warme uitlaten te hebben en de politie stelde een onderzoek in. Tijdens het natrekken van de kentekenplaten werd al snel duidelijk dat de snorfietsen elders in Middelburg gestolen waren.

Sleutel
“De jongens ontkenden echter met klem dat deze hen toebehoorden. Opeens zagen de agenten naast de voet van één van de jongens echter een fietssleutel liggen. Toen bleek dat deze paste op één van de snorfietsen werd deze jongen als verdachte aangehouden”, aldus de politie.

Na fouillering kwam er nog een sleutelbos tevoorschijn. Daaraan zat onder andere een autosleutel. Nadat in de rugtas van één van de andere jongens inbrekerswerktuigen en een blauwe kentekenplaat waren gevonden werd ook deze jongen opgepakt.

De snorfietsen en de sleutelbos bleken gestolen te zijn vanaf hetzelfde adres. De gedupeerde weet inmiddels dat zijn spullen weer terecht zijn. De jongens zijn voor verhoor en nader onderzoek ingesloten in het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Tegen de derde jongen loopt volgens de politie op dit moment geen verdenking.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goesenaar (12-8-2016 om 21:05)
Stelletje dombo's om 01:50 hoor je op bed te liggen als je 17 bent.
Cookie-instellingen beheren