Weerbericht:
Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Weer brand woning Goes, bewoner meegenomen

Toegevoegd: 13-08-2016, 11.08 uur - Update: 15-08-2016, 10.27 uur
Door: Roland de Jong

GOES - De brandweer is zaterdag voor de derde keer deze week uitgerukt naar dezelfde woning in Goes. Door het uitroken van een wespennest was, net als donderdag, brand ontstaan. De bewoner is door de politie meegenomen naar het bureau.


De brand woedde in een rijtjeswoning aan de Stikkerstraat. Even voor 10.00 uur belden buurtbewoners 112. De brandweer rukte vervolgens uit met twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Rond 10.15 uur kon de brandweer al het sein 'brand meester' geven.

De bewoner van het pand was snel buiten en bleef ongedeerd. De bewoners van de naastgelegen huizen werden uit voorzorg geëvacueerd. De rook verspreidde zich uiteindelijk ook in deze twee panden en de brandweer heeft daarom alle drie de woningen geventileerd.

Donderdag rukte de brandweer ook al twee keer uit naar de woning aan de Stikkerstraat. Even voor het middaguur werd toen brand gemeld maar bij aankomst van de brandweer meldde de bewoner dat hij een wespennest aan het uitroken was en dat er geen brand woedde. Nadat de brandweer was ingerukt werd tien minuten later opnieuw brand gemeld. In de woning bleek namelijk wel degelijk brand te zijn ontstaan.

De bewoner van het pand heeft vanochtend ter plekke bij een agent een verklaring afgelegd. Hij is vervolgens na overleg meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Stichting Salvage is ingeschakeld om de schade te onderzoeken en de bewoners te helpen met het afhandelen van de schade. De afdeling Forensische Opsporing van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mark (10-1-2017 om 12:04)
Stopt de Acceptgiro van dit geintje in ze brievenbus zou ik zeggen. Maar gevangenis straf vind ik wel weer een beetje te ver gaan
k (14-8-2016 om 12:53)
wat een handige harry laat me raden , de halve buurt hun huis uit gejaagd maar de wespen zitten er nog?
Freek Soldenecke (13-8-2016 om 13:42)
Wespennesten uitroken, wie doet dat nog in deze eeuw ? Dan ben je niet helemaal meer goed bij je positieven. Was een professionele insectenbestrijder soms te duur ? Of een spuitbus met wespengif ? Laat hem nu dan maar alle kosten van dit geintje betalen ook.
Harry de Koning (13-8-2016 om 11:53)
Die man is niet helemaal in orde. Ben al eens bij hem thuis geweest maar wat schrok ik van de troep in huis zeg! Wat normaal in een stofzuigerzak zit, lag daar gewoon op de vloer, dus vind het niet gek dat er nu brand is geweest. Ik hoop dat er nu toch bij meerdere mensen een belletje is gaan rinkelen, aangezien er nu ook brandweer en politie in huis is geweest.
Cookie-instellingen beheren