www.hvzeeland.nl

Weer brand woning Goes, bewoner meegenomen

Toegevoegd: 13-08-2016, 11.08 uur - Update: 15-08-2016, 10.27 uur

Weer brand woning Goes, bewoner meegenomen
Door: Roland de Jong

GOES - De brandweer is zaterdag voor de derde keer deze week uitgerukt naar dezelfde woning in Goes. Door het uitroken van een wespennest was, net als donderdag, brand ontstaan. De bewoner is door de politie meegenomen naar het bureau.

De brand woedde in een rijtjeswoning aan de Stikkerstraat. Even voor 10.00 uur belden buurtbewoners 112. De brandweer rukte vervolgens uit met twee blusvoertuigen en een ladderwagen. Rond 10.15 uur kon de brandweer al het sein 'brand meester' geven.

De bewoner van het pand was snel buiten en bleef ongedeerd. De bewoners van de naastgelegen huizen werden uit voorzorg geëvacueerd. De rook verspreidde zich uiteindelijk ook in deze twee panden en de brandweer heeft daarom alle drie de woningen geventileerd.

Donderdag rukte de brandweer ook al twee keer uit naar de woning aan de Stikkerstraat. Even voor het middaguur werd toen brand gemeld maar bij aankomst van de brandweer meldde de bewoner dat hij een wespennest aan het uitroken was en dat er geen brand woedde. Nadat de brandweer was ingerukt werd tien minuten later opnieuw brand gemeld. In de woning bleek namelijk wel degelijk brand te zijn ontstaan.

De bewoner van het pand heeft vanochtend ter plekke bij een agent een verklaring afgelegd. Hij is vervolgens na overleg meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Stichting Salvage is ingeschakeld om de schade te onderzoeken en de bewoners te helpen met het afhandelen van de schade. De afdeling Forensische Opsporing van de politie heeft ter plekke onderzoek gedaan.