Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
92 files van totaal 345 km

Oliedrum gevonden op strand Haamstede

Toegevoegd: 13-08-2016, 13.30 uur - Update: 13-08-2016, 14.11 uur
Door: Roland de Jong

BURGH-HAAMSTEDE - Op het strand bij Burgh-Haamstede is zaterdag aan het begin van de middag een oliedrum gevonden. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


De vondst werd rond 13.15 uur gedaan nabij strandovergang De Punt bij de Kampweg. Na melding via de strandwacht werden een hulpverleningsvoertuig, een strandjeep en een tankautospuit opgeroepen. Ook een Adviseur Gevaarlijke Stoffen is ingeseind.

Onderzoek door de brandweer wees uit dat er ook daadwerkelijk olie in het vat zat. De oliedrum is door de brandweer in een groter vat geplaatst en vervolgens van het strand gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
W. Kruit (15-8-2016 om 10:56)
@Jee, hoe moeten de hulpdiensten weten dat het alleen maar olie was. Voor het zelfde geld zat er één of ander giftig spul in, of iets dat in aanraking met water of lucht giftig gas verspreidt. Als je het niet weet, moet je rekening houden met zulke scenario's...
Brandweer Burgh-Haamstede (15-8-2016 om 09:48)
Beste Mien, Wij zijn zeer geïnteresseerd in uw dashcam beelden. Hiermee kunnen wij de desbetreffende chauffeur aanspreken op zijn, eventuele, onveilige weg gedrag. Een lekkende vloeistof heeft altijd een hoge prioriteit, zeker als de soort vloeistof niet bekend is. Ten tijde van de melding was de vloeistof nog niet bekend vandaag onze hoge prioriteit.
Mien Dobbelsteen (13-8-2016 om 18:01)
We werden bijna aangereden door de brandweer..... gelukkig hebben we beelden van de dashcam!
Jee (13-8-2016 om 16:06)
Oe wat spannend zeg een olievat gevonden. Help pas op heel de omgeving moet afgezet worden pfff. Jemig wat is hier zo boeiend aan zeg en vat met olie. Hub oplaaien weg ermee probleem opgelost.
Cookie-instellingen beheren