Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
44 files van totaal 142 km

Bulgaarse vrachtwagenchauffeur onder invloed

Toegevoegd: 13-08-2016, 19.25 uur
Door: Roland de Jong

OOSTBURG - Zaterdagochtend is een 52-jarige vrachtwagenchauffeur uit Kandilka (Bulgarije) aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd betrapt in Oostburg.


De politie ging vanochtend op pad nadat een medeweggebruiker rond 10.45 uur had gemeld dat hij de vrachtwagenchauffeur slingerend over de N253 had zien rijden. De man werd vervolgens in de Nieuwstraat in Oostburg in zijn cabine aangetroffen.

"Als stille getuigen lagen er enkele lege flessen sterke drank naast het voertuig. In de cabine lag daarnaast ook nog een aangebroken fles met hetzelfde goedje. Ook lagen daar blikken bier", zo vertelt de politie. De chauffeur werd vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse.

Volgens de politie saboteerde de man de blaastest elke keer en is daarom vooralsnog onduidelijk hoeveel hij precies op had. Zijn rijbewijs is desondanks ingevorderd en de man heeft een dagvaarding gekregen voor het rijden onder invloed van alcohol.

De vrachtwagen is door een collega-chauffeur afgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Franky (15-8-2016 om 13:47)
Wanneer iemand een blaastest manipuleert cq weigert en vervolgens ook geen bloedproef wil laten afnemen, dat is juridisch gezien het domste wat je kunt doen. Zijn rijbewijs zal in ieder geval in NL volledig ongeldig worden verklaard, ga er van uit dat zijn RB vervolgens wordt opgestuurd naar de Bulgaarse autoriteiten, wat zij er verder mee doen is dan maar de vraag. Mag hopen dat er een schikking wordt aangeboden en wanneer niet betalen / zitten zijn trekker in NL blijft en zo nodig verbeurd wordt verklaard.
Bas (15-8-2016 om 08:32)
@Marjoke. Dat alle oost Europese vrachtwagen rijders gevaarlijk zijn en altijd dronken is een aan name, op welke feiten kan je die staven? Dit is vergelijkbaar met de aanname dat rond de carnaval alle bestuurders uit de zak van Beveland zo dronken als een lor in de auto rijden. Dit is nou eenmaal hoe het recht systeem werkt.
Michelle (14-8-2016 om 21:49)
@Drica, wettelijke bepalingen moeten niet gelden in zo'n geval De wettelijke bepaling voor de chauffeur is ook dat deze niet met drank op achter het stuur mag!!
Marjoke Klaver (14-8-2016 om 20:34)
Wanneer gaat men er nu eens daadwerkelijk werk van maken alle OostEuropese truckdrivers te weren uit ons land? Ze verpesten in alle opzichten het werk in het transport en zijn levensgevaarlijk op de weg. Zoals je wel kunt lezen in dit bericht. En er gebeuren zo vaak ongelukken met die platkoppen die met een slok op achter het stuur zitten.
Dhr (14-8-2016 om 16:55)
Vragen of hij mee wilt werken aan een bloedproef, zo niet, de rest van zijn leven rijontzegging in Nederland en een zware boete.
Drica (14-8-2016 om 13:13)
@Michelle ook aan het afnemen van een bloedmonster zijn wettelijke bepalingen.
Cookie-instellingen beheren