Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Man dreigt keel agent door te snijden

Toegevoegd: 14-08-2016, 13.27 uur
Door: Roland de Jong

RENESSE - Een 48-jarige man heeft zaterdagavond in zijn woonplaats Renesse gedreigd de keel van een agent door te snijden. Dat gebeurde toen de agent een bekeuring aan het uitschrijven was.


De agent fietste samen met een medewerker van het zogeheten SUS-team in het centrum van Renesse om toezicht te houden. Rond 23.35 uur zagen de twee een auto de Hogezoom oprijden terwijl dit tussen 22.00 en 04.00 uur niet is toegestaan.

De agent, een biker, fietste de auto voorbij en gaf de bestuurster een stopteken. Vervolgens maakte hij kenbaar dat de vrouw een bekeuring zou krijgen. “Terwijl de agent bezig was met het afhandelen van de zaak, stapte ineens de bijrijder uit de auto. Hij wilde dat de bekeuring ongedaan zou worden gemaakt. Hij dreigde vervolgens dat hij anders de keel van de agent zou doorsnijden”, aldus de politie.

“Omdat de man door de biker werd herkend als een bekende geweldpleger werd direct versterking opgeroepen om hem aan te houden. Dit riep weer veel verbaal geweld en verzet op”, aldus de woordvoerder. Uiteindelijk werd de man door extra opgeroepen agenten overmeesterd en geboeid overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast.

De agent doet aangifte van bedreiging en belediging.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
frits (18-8-2016 om 13:11)
fijne vakantie in torentijd whahaha .
k (16-8-2016 om 08:21)
@rien, dat is niet waar, in de vs schieten ze pas als hij na die bedreiging zn handen in zn zakken steekt en op de agenten afkomt, overigens dat doen de nederlandse ook hoor, zelfbescherming. omdat ze niet weten of die persoon daadwerkelijk een mes of pistool in zn zakken heeft maar wel zelf graag heelhuids thuiskomen, dan zullen ze eerst in zijn been schieten om hem tot stoppen te brengen, gaat hij dan door ja dan schieten ze hem pas neer. dus cowboy verhaaltjes van de usa kloppen niet helemaal
Cor (16-8-2016 om 06:08)
Als iemand uitlatingen doet zoals hier vermeld, is het beter voor de maatschappij dat zo iemand voor heel lang een speciale behandeling krijgt in een gesloten inrichting. Ons huidige rechtssysteem (o.a. politie, moet ons gewone burgers kunnen beschermen, en indien nodig dergelijke figuren doeltreffend uitschakelen. In mijn jeugd liepen we een straatje om, zodat we de politie ontweken, nu lopen ze een staatje om voor de confrontatie. Als een gewone werknemer zoveel commentaar zou krijgen als een politie-agent, had deze allang ontslag genomen. Pluim voor de politie, ze verdienen in alle opzichten onze steun, in welke vorm dan ook.
petertje (15-8-2016 om 23:39)
wapenstok voor zulke figuren. Geen medelijden mee hebben, hebben die lui voor anderen ook niet. Ik zou een rot agent zijn hoor......
Rien (15-8-2016 om 17:52)
In de VS schieten ze zulke types gelijk af (lijkt me een goed plan).
Renata (15-8-2016 om 08:57)
@Jan, zeg kan jij niet lezen of zo? Je mag daar niet inrijden. Simpel genoeg, dan krijg je een bekeuring. Die politieman deed gewoon zijn werk. Door de mentaliteit van mensen zoals jij wordt het een ....zooi in onze maatschappij. Hard straffen, zeker omdat hij al bekend staat.
Cookie-instellingen beheren