Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Jongen met nep-pistoolmitrailleur aangehouden

Toegevoegd: 16-08-2016, 15.22 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Een 16-jarige jongen uit Vlissingen is maandagmiddag in het Westerzicht in zijn woonplaats aangehouden omdat hij een namaak-pistoolmitrailleur in zijn bezit had.


Een voorbijganger had rond 15.30 uur twee jongeren gezien waarvan er één een vuurwapen in een tas deed. Agenten gingen ter plekke en de 16-jarige jongen vertelde gelijk dat hij een BB-gun in zijn rugtas had zitten. De jongen werd aangehouden en de rugtas werd onderzocht.

In de tas trof de politie de speelgoedmitrailleur en een pot met balletjes aan. Deze werden in beslag genomen en de Vlissinger werd voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg gebracht. Hij werd vervolgens ingesloten en is maandagavond nog verhoord. Hierna werd besloten om de jongen naar Halt te verwijzen voor een Halt-straf. Rond 21.00 uur mocht hij het cellencomplex verlaten.

Gevaarlijk
De politie grijpt het voorval aan om maar weer eens te benadrukken dat het bezit van speelgoedwapens gevaarlijk kan zijn. "Agenten reageren vaak alsof het om een dreiging met een echt vuurwapen gaat. In het uiterste geval kunnen agenten in zo’n situatie besluiten dat ze moeten schieten."


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ikke (17-8-2016 om 21:56)
@Karel Rees: Lezen is ook moeilijk. P schrijft duidelijk in zijn reactie dat zo'n ding in een tas vervoerd mag worden, dus uit het zicht. Uw reactie slaat dus nergens op.
P (17-8-2016 om 18:05)
@karel rees, zijn geen argumenten is de wetgeving en ik zou zeggen ken je wet. Met een vergunning mag je je wapen vervoeren als deze onklaar is gemaakt, dus voor een airsoft betekend dat batterij eruit, aangezien deze apparaten volledig van plastic zijn en je niet een loop of iets eruit kan halen. Daarbij dient deze tijdens het vervoer niet zichtbaar te zijn, dus een gesloten wapen koffer of een tas waar men het wapen niet kan zien. Ik weet verder niet wat je probleem is maar het is de wet accepteer het maar, Meneer slap excuus. En men moet niet gelijk wapens demoniseren tot moord wapens, Alles kan in verkeerde handen een wapen zijn. En wat betreft god laten we over die dictator maar niet beginnen
mikel (17-8-2016 om 16:57)
het verschil tussen een bbgun en een echt is heel simpel wordt er op je geschoten en valt er een platicbol op de grond dan was het een bbgun gaat het echter dwars door je lichaam heen dan was het geen bbgun maar een echt wapen
Old Chatterhand (17-8-2016 om 15:32)
Het is een bekend feit dat criminelen vaak een "speelgoed" duplicaat hebben van hun echte wapen zodat ze die snel in kunnen leveren als ze aan de beurt zijn en zo hun echte kunnen behouden. Daarom moet heel die bende streng verboden worden. Dat kinderen levensecht pistool"held" willen spelen om elkaar zo realistisch mogelijk te beschieten is geen argument wat daar tegenop weegt. Dan gaan ze maar lid worden van een schietclub die het ze wel even uit zal leggen wat normale omgang met wapens is in dit land of anders staat de kermis schiettent nog t/m donderdag in Goes.
Leen Koopmans (17-8-2016 om 15:25)
Ik neem aan dat er gelijk een huiszoeking gedaan wordt in het (ouderlijk) huis op zoek naar nog meer verboden waar ? Als de ouders geen toezicht willen of kunnen houden over hun eigen kroost of hun eigen huis dan moet justitia dat maar komen doen. Een heropvoedingscursus voor die ouders lijkt me op zijn plaats om mee te beginnen.
Karel Rees (17-8-2016 om 15:17)
@ P, ook met zo een gekochte vergunning zoals u dat noemt is het nog steeds gewoon verboden dergelijke wapens in het openbaar te tonen dus uw argumenten slaan gewoon nergens op. Als lid van die navb dient men dat te weten dus is er geen enkel slap excuus bedenkbaar. Buiten dat het gewoon levensgevaarlijk is want de politie is niet de enige die denkt dat gelijk uitschakelen waarschijnlijk de beste oplossing is, met het verschil dat burgers niet eerst hoeven te vragen en waarschuwen maar zich gelijk mogen verdedigen. Ik ben dat ook van plan want met mijn veiligheid speel ik geen kinderspelletjes. Later moet god ze dan maar uitzoeken.
Cookie-instellingen beheren