Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 7 km

Cel en taakstraf na bedreigen pestkoppen

Toegevoegd: 17-08-2016, 19.16 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politierechter in Middelburg heeft woensdag de 55-jarige Middelburger F. G. voor bedreiging van enkele pestkoppen in zijn buurt twaalf dagen cel en een voorwaardelijke taakstraf van zestig uur opgelegd. Tegen G. was 42 dagen waarvan 30 dagen voorwaardelijk geëist.


G. werd al langer door drie jongeren uit de buurt getreiterd. Ook werd hij door drie raddraaiers mishandeld. Op 24 juli was hij het zat. Hij pakte een bijl en ging de jongelui achterna. Om hen te bedreigen, zo zei hij tijdens de behandeling van de zaak. Hij kwam echter te struikelen en de bijl stuiterde over de straat.

Volgens de voor zijn leven vrezende en wegrennende jongeman zou G. de bijl naar hem hebben gegooid, maar dat achtte de politierechter niet bewezen. Evenmin als de poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel, waar de officier van justitie vanuit was gegaan.

Eén van de raddraaiers, die destijds betrokken was bij de mishandeling van G., werd al eerder veroordeeld. Hij kreeg een taakstraf van zeventig uur waarvan de helft voorwaardelijk opgelegd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Karin (21-8-2016 om 04:45)
@Vlissinger Wat een tragische reactie van je. Duidelijk.val je die man.gewoon ff af zeg. Ergernissen en oeverloze treiteren. En als je san al.meerdere malen melding maakt bij politie en er wordt nix aan gedaan. Het houdt gewoon een keer ergens op. En gastjes die dit kunnen bedenken zijn ook wijs genoeg de consequenties te kunnen bedenken..oorzaak en gevolg.
Karin (21-8-2016 om 04:38)
Dus hier gaat nedeeland naar toe. Een bananen republiek.. de daders worden beschermd en t slachtoffer Veroordeeld. Wanneer gaat er eens.iemand z'n ogen open doen. Die gasten moeten ff wat sociale vaardigheden. Om hun oren gewapend krijgen
Tim (20-8-2016 om 15:44)
Bij treiteren helpt het niet om de politie te bellen, die mogen niets doen. Wij mogen pas optreden als het te laat is. ( opmerking politieagent). Wat wel heel effectief is gewoon de burgemeester bellen, bij voorkeur in het weekend of laat op de avond. Tenslotte is de burgemeester verantwoordelijk voor de openbare veiligheid. Het helpt echt!
toinette (20-8-2016 om 12:09)
@Vlissinger, heb je het wel eens geprobeerd om met pesters te praten? Hij was al eerder mishandeld dus het gepest was bekend. Het is afschuwelijk om steeds het mikpunt van dit soort tuig te zijn. En zouden die jongeren geen ouders hebben of zijn die van hetzelfde soort? Je kunt dit soort lieden niet duidelijk maken hoe minderwaardig hun gedrag is, daarom moet gepest serieus aangepakt worden zodat ze merken dat anderen dit niet normaal vinden.
NO MORE ! (18-8-2016 om 22:34)
Na de reacties gelezen te hebben lijkt het Nederlandse volk slimmer en weerbaarder geworden te zijn, het zal uit noodzaak zijn nu de overheid alleen nog miljardairs beschermt en de rest overlaat aan het gajus, het tuig en gespuis die ze vrij spel geven om de samenleving te terroriseren, sterker nog, geen vrij spel, zij worden zelfs financieel vergoed, van het belastingsgeld van de mensen die ze in elkaar beuken. Dit hoef ik als burger niet te pikken van geen enkele overheid. Tijd dat ze rap veranderen of anders denk ik dat het volk dat wel even met ze doet. Ik vrees voor de veiligheid van de samenleving die de politiek zo achterloos verkocht heeft. Hier komt niets goeds van.
P (18-8-2016 om 16:52)
Hij is dus mishandelt en wordt getreiterd. Neemt het heft in eigen hand en wordt dan zelf gestraft. Dan had sociale hulp of een wijk agent etc moeten ingrijpen, Deze man is nu dubbel slachtoffer, van een maatschappij waar hij aan mee betaalt en als normale burger door het leven gaat, en van die etters. Kortzichtige rechter, maar buiten dat de jongens komen hier nog goed weg, De eerste keer gesprekje voeren met de jongens en als het daarna doorgaat dan is elke vorm van terug bijten de verantwoording van de jongens de ouders en de staat.
Cookie-instellingen beheren