Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
34 files van totaal 119 km

Opzettelijke bijna-aanrijding met ambulance

Toegevoegd: 18-08-2016, 17.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft woensdagmiddag het rijbewijs ingenomen van een automobilist die opzettelijk bijna een ambulance had aangereden. Na de melding door de ambulancedienst volgde een wilde achtervolging.


De ambulance, waarin op dat moment een patiënt werd behandeld, werd rond 14.30 uur op de A58 ter hoogte van Bergen op Zoom opzettelijk bijna aangereden. Zowel de ambulance als de automobilist reden richting Vlissingen en een agent van het team Verkeer van de politie zette de achtervolging in.

Uiteindelijk lukte het om de man op de N57 bij de afrit Arnestein aan de kant te zetten. Het bleek te gaan om een 23-jarige inwoner van het Zuid-Hollandse Rijswijk. Volgens de politie leerde navraag dat de man vanaf Bergen op Zoom vele verkeersovertredingen had begaan.

"Zo haalde hij in via een verdrijvingsvlak en werden diverse auto's, waaronder de ambulance, ernstig afgesneden, waardoor bijna-aanrijdingen ontstonden. Ook haalde hij regelmatig in tussen twee auto's, die naast elkaar op de snelweg reden. Ook haalde hij in via de vluchtstrook. Hierbij overschreed hij ruim de maximale snelheid van 130 kilometer per uur. Al met al zeer gevaarlijk rijgedrag", aldus de politie.

Het rijbewijs van de Rijswijker werd onmiddellijk ingevorderd vanwege het veroorzaken van gevaar op de weg. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich later tegenover de rechter verantwoorden voor zijn gedrag.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (19-8-2016 om 09:22)
Ik snap werkelijk niet hoe iemand het in zijn hoofd haalt om mensen die levens redden, en daarvoor alles in het werk stellen, moedwillig kwaad willen doen. Kan ik echt niets van snappen. Je leest zo vaak over geweldpleging tegen ambulancebroeders en -zusters, maar als je ook maar een beetje verstand en fatsoen in je mieter hebt dan heb je alleen maar respect voor deze mensen en zou je alles in het werk moeten stellen om die mensen hun werk te laten doen. Wat lopen er toch een hoop idioten rond...
P (18-8-2016 om 22:06)
Volle maan heeft sterke invloed op de zwakke geest
Kees (18-8-2016 om 20:55)
Waarom niet meteen door naar Torentijd? Juiste afslag hadden ze al te pakken.
ruud (18-8-2016 om 19:52)
Laat maar weer lopen in afwachting voorkomen rechter. Zo'n aso figuur gaat gewoon weer auto rijden. Heeft geen verstand, is met zo'n dergelijk gedrag wel voorspelbaar. Hoeveel leed moet zo'n figuur nog maken voordat de instanties het een keer snappen. Flink straffen en gewoon vastzetten tot de rechtzaak.
ries (18-8-2016 om 18:48)
Gewetenloze klootzak is deze wegpiraat ........ je zal maar door zo'n klojo de weg afgereden worden met alle gevolgen ! ...... Ik hoop dat ie flink gestraft wordt en de agent die het voor elkaar gekregen heeft om deze laagvlieger aan de kant te zetten, krijgt van mij een dikke pluim !
liesbeth vd bergh (18-8-2016 om 17:36)
En hebben ze de auto in beslag genomen??? Denk het niet.. Dit soort overtreders moet het eerst VOELEN. Softe aanpak helpt totaal niet!
Cookie-instellingen beheren