Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 136 km

Goesenaar overleed bij arrestatie

Toegevoegd: 20-08-2016, 23.35 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Het onderzoek naar het overlijden van een man in de Berkenstraat in Goes heeft nog tot na half elf 's avonds geduurd. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Goes, is inmiddels opgehaald door een uitvaartverzorger.


Inmiddels zijn ook meer details bekend over wat er vanmiddag precies is gebeurd. Volgens de politie kwam rond 16.10 uur een melding binnen dat een verwarde man al schreeuwend door de Berkenstraat rende. Agenten gingen ter plekke maar konden geen contact met hem krijgen.

"Er werd pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. De man verloor vervolgens het bewustzijn en kwam te overlijden. Agenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren maar dit mocht niet meer baten", aldus de politie in een verklaring.

De politie zette de straat af en startte een onderzoek. Omdat hiervoor collega's uit andere regio's ter plekke moesten komen duurde het uren voordat er daadwerkelijk gestart kon worden met het onderzoek. Even na 23.30 uur kon het onderzoek ter plekke worden afgerond. Hierna kon ook de straat weer worden vrijgegeven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
J (22-8-2016 om 00:44)
Volgens mij snappen sommige mensen het verschil tussen een armklem en nekklem nog niet. Een armklem is heel simpel de arm van de verdachte op zijn rug draaien zodat deze niks meer kan doen met zijn arm. Voor de persoon die begon over mitch in Den Haag dit betrof een nekklem en ja daarmee kan je iemand het hoekje om helpen maar met een armklem gaat dit je echt niet lukken.. sterkte voor alle nabestaanden en dienders die hierbij betrokken waren.
ongelooflijk (21-8-2016 om 23:36)
Allemachtig zeg , iedereen zijn mening alweer klaar. De politie doet het nooit goed , ongeacht wat ze doen. Ik lees vol verbijstering al de reacties , ongelooflijk. Als je niet weet wat er is gebeurt, kun je deze dingen toch niet schrijven. Het enige wat ik weet is dat je van pepperspray niet dood gaat , dus misschien is het beter om de discussie te vervolgen als bekend is Hoe deze man is gestorven. Ik ben blij dat ik geen politie agent ben , want je bent sowieso de sjaak!
k (21-8-2016 om 22:45)
als ik dit zo lees, vraag ik mij af wat waar is, het lijkt mij sterk dat hij overlijd door alleen pepperspray, ik was er niet bij maar meerdere mensen hebben het over dat er een armklem gebruikt is, dit is een soort wurggreep deze wurggreep word bij bepaalde extreme vechtporten gebruikt maar is verboden om door een agent op een burger toe te passen, helaas kennen we allemaal het verhaal van mitch die ook op deze manier vermoord werd door een armklem door een agent. zelfs de politie weet dat je mensen die compleet doordraaien beter kunt omsingelen en wachten tot ze uitgeraasd zijn maar nee dat kan een agent niet hij moet de macho uithangen van ik ben de baas en jij gaat doen wat ik zeg mentaliteid zo niet dan passen zij geweld toe??????
Vreemde zaak 2 (21-8-2016 om 21:07)
Zie nu dat ik hier eerder was foutjes heb geschreven met mijn mobiele telefoon maar wil nog het volgende kwijt,uiteraard hebben we uitstekende politie maar dat er angst heerst waardoor ze sneller overgaan tot dit soort middelen moge duidelijk zijn.Dat er tuig tussen zit ook ,Jan met de gewone pet wist nog dat "El Mundo " een foute wout was alleen durfde niemand het hardop te zeggen . Als wij het wisten en de halve jeugd dan moeten daar ook meer agenten van op de hoogte zijn geweest .Zit nu gelukkig in de gevangenis waar hij hoort .Wat er in Goes is gebeurd weten we allemaal niet behalve de mensen die aanwezig waren maar zomaar iets klakkeloos aannemen van de politie doe ik echt niet meer .
Goesenaar (21-8-2016 om 21:05)
Uit de reacties blijkt maar weer eens wat van zielig volk er tegenwoordig in Nederland woont. Had deze man een ander wat aangedaan was de politie ook fout geweest volgens alle beste stuurlui die weer eens aan wal staan. En daarbij we weten nog helemaal niet wat er nu precies heeft gespeeld en waaraan deze man overleden is. In ieder geval heel erg triest voor de persoon in kwestie en zijn nabestaanden die ik dan ook sterkte wil wensen bij dit verlies. Ook de agenten in kwestie zal het niet in de koude kleren gaan zitten. Maar goed het is natuurlijk ontzettend makkelijk om van achter je computer even te bepalen wat er gebeurt is en wie er schuldig is zelfs zonder achtergronden te kennen. Maar dat kenmerkt onze bevolking helaas...
Peter (21-8-2016 om 20:22)
Heb zelf deze man ook gezien, liep toen zonder broek kruising popstr/beukenstraat man maakt een verwarde indruk en was nu niet qua postuur iemand die je zo even beetpakt. had hem al 5 minuten daarvoor op de fruitlaan gezien, waar hij autos probeerde te laten stoppen. al met al een triest verhaal met een trieste afloop. onderzoek zal wel uitwijzen of deze man onder inloed was van wat dan ook. niet aan ons om hier dingen in te vullen die er wel of niet zijn. De politie deed hun werk dat de man overlijd is jammer, maar kan niet aan de polite verweten worden.
Cookie-instellingen beheren