Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 30 km

Goesenaar overleed bij arrestatie

Toegevoegd: 20-08-2016, 23.35 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Het onderzoek naar het overlijden van een man in de Berkenstraat in Goes heeft nog tot na half elf 's avonds geduurd. Het slachtoffer, een 30-jarige man uit Goes, is inmiddels opgehaald door een uitvaartverzorger.


Inmiddels zijn ook meer details bekend over wat er vanmiddag precies is gebeurd. Volgens de politie kwam rond 16.10 uur een melding binnen dat een verwarde man al schreeuwend door de Berkenstraat rende. Agenten gingen ter plekke maar konden geen contact met hem krijgen.

"Er werd pepperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. De man verloor vervolgens het bewustzijn en kwam te overlijden. Agenten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren maar dit mocht niet meer baten", aldus de politie in een verklaring.

De politie zette de straat af en startte een onderzoek. Omdat hiervoor collega's uit andere regio's ter plekke moesten komen duurde het uren voordat er daadwerkelijk gestart kon worden met het onderzoek. Even na 23.30 uur kon het onderzoek ter plekke worden afgerond. Hierna kon ook de straat weer worden vrijgegeven.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peper (21-8-2016 om 13:17)
Pepperspray Yeah right. Politie is altijd te ruig... Machtsmisbruik
t Is vreselijk (21-8-2016 om 12:29)
Overleden door pepperspray? Da's weer nieuw.... Kon niet veel hebben, schijnbaar... Sterkte voor iedereen die van hem hield...
W. Kruit (21-8-2016 om 12:11)
Grappig. Iedereen weet precies wat er gebeurd is, maar geen een van deze "getuigen". was ter plaatse toen het gebeurde...
J. van Oosten (21-8-2016 om 11:58)
Met ongeloof lees ik reacties van mensen die altijd alles maar beter weten. Ik zou niet in de schoenen willen staan van deze agenten. Die altijd op meldingen afgaan en incidenten waar wij juist van weg willen lopen. Van hun wordt er dan verwacht te handelen. En waarin de media een grote rol speelt die nadrukkelijk "pepperspray" benoemen. Google eens pepperspray en zie dat het alleen invloed heeft op de ogen en zeker niet een dodelijk middel is. Kom op mensen wordt eens wakker en kies de kant van de hulpverleners ipv domme conclusies te trekken over machtsvertoon etc etc. Denken je nou echt dat die agenten van huis weg gaan en denken "vandaag gaan we is even iemand kapot maken"?? Sterkte voor alle betrokken partijen. Wacht het onderzoek af..
Nina (21-8-2016 om 11:47)
Ik heb met mijn ogen ooit gezien hoe ze tijdens een arrestatie een van de achten met ze volle gewicht een knie op de rug van de arrestant plaatse, deze begon toen hevig tegen te spartelen omdat de lucht uit zijn longen gedrukt werd, Omdat spartelen tegen te gaan hielden ze hem ook nog eens in een nek klem. Dat is genoeg om ter plekke te bezwijken, Omstanders begonnen zich te bemoeien omdat ze ongerust waren dit heeft de man waarschijnlijk gered
Geen blaam (21-8-2016 om 11:07)
Niks aan de hand mensen, niemand treft blaam in dit geval. Ik was ooggetuige, en dit was een duidelijk geval van flakka/badzout of whatever. Euthenasie gebeurd dagelijks in Nederland, maar de 1 is daar iets exhorbitanter bij dan de ander. Dus de politie kon hier niks aan doen, en heeft juist gehandeld om deze persoon zo snel mogelijk van straat te halen, waar normale mensen lopen.
Cookie-instellingen beheren