Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Weer ernstig ongeluk in Koudekerke

Toegevoegd: 21-08-2016, 03.53 uur
Door: Roland de Jong

KOUDEKERKE - Bij een opmerkelijk ongeluk op de Rondweg Koudekerke (N288) bij Koudekerke is vannacht een fietser zwaargewond geraakt.


Het ongeluk gebeurde rond 02.25 uur tussen de rotondes bij de Braamweg (Karreveld) en die bij de Middelburgsestraat (N660). De fietser werd aangereden door een personenauto die richting Vlissingen reed. Het ongeval is opmerkelijk want op de Rondweg Koudekerke zijn brommers en fietsers niet toegestaan. De politie is een onderzoek gestart.

Na de botsing werd direct 112 gebeld. Er kwamen twee ambulanceteams ter plekke. Deze hebben de patiënt behandeld en vervolgens per ambulance afgevoerd. De traumahelikopters uit Nijmegen en Rotterdam werden ook gealarmeerd.

Toen de Rotterdamse helikopter inzetbaar bleek werd die uit Nijmegen gecanceled. Het traumateam is echter niet in Koudekerke zelf geland maar heeft vermoedelijk wel een rendez-vous uitgevoerd om zo te patiënt over te nemen van de ambulancedienst.

Brouwerijstraat
Zaterdagavond vond in het dorp zelf ook al een ernstig ongeval plaats. Rond 20.00 uur kwamen twee fietsers met elkaar in botsing op de Brouwerijstraat. Eén van de fietsers moest worden gereanimeerd en is uiteindelijk per traumahelikopter afgevoerd.

Zie ook:

Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (21-8-2016 om 11:26)
@vlissinger, als je niet weet waar je over praat praat dan niet aub, mensen met borderline krijgen geen spychoses maar doen bv aan zelfbeschadiging,nu zijn er duizenden meer voor de hand liggende manieren om jezelf te beschadigen dan snachts een rondje rondweg op de fiets te gaan doen. het zal eerder een toerist zijn die waarschijnlijk heen de weg over het fietspad nog wel wist te vinden maar bezopen trug word dat fietspad inneens wel heel smal dus waarom moeilijk doen als er ook een mooie brede asfalt weg is met grote blauwe ANWB borden die je de weg naar je camping wijzen, dat er daar wel eens een auto met 80plus aan kan komen daar denken ze niet aan
Lezer (21-8-2016 om 10:42)
Veel sterkte voor het slachtoffer en betrokkenen toegewenst. Dom van deze fietser met weer grote gevolgen
Vlissinger (21-8-2016 om 10:09)
Jan, dit zijn vaak mensen (met bijv. borderline) die in een psychose verkeren en op dat moment niet meer weten wat ze aan het doen zijn en ook niet of nauwelijks aanspreekbaar zijn. Achteraf als ze ontwaken uit die psychose weten ze meestal niet waar ze zijn of wat ze gedaan hebben. Hier bestaat medicatie voor maar als ze daar niet aan willen dan kunnen deze dingen gebeuren. Het kan in dit geval natuurlijk ook een ongelukkige verdwaalde toerist of dronken fietser zijn geweest.
Mike (21-8-2016 om 09:43)
Kwam vorige week een fietser op de A58 tegen. Meestal toeristen mensen van buitenlandse afkomst die via hun smartphone een route volgen.
Herrie (21-8-2016 om 09:10)
@Jan. Dat vraag ik me ook af. Is het onbekendheid? Of gewoon dwars zijn? Het is natuurlijk heel erg voor de slachtoffers maar je traumatiseerd hierbij ook de andere weggebruikers mee. En niet zelden krijg je als automobilist nog schuld eraan mee.
annie (21-8-2016 om 08:50)
dat vraag ik me ook af jan bij veel mensen die geen voorrang willen verlenen, en deze fietsers mischien eens een luid en duidelijke bord neerzetten, en op de folders voor toerisctische informatie erbij zetten der fietspaden zijn.
Cookie-instellingen beheren