Weerbericht:
Vannacht droog. Overdag van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Ontruimingsoefening op basisschool Wemeldinge

Toegevoegd: 04-06-2006, 21.43 uur
Door: Roland de Jong & Jos de Munck [HVZeeland.nl]

WEMELDINGE - Vrijdag werd op de openbare basisschool  in Wemeldinge een ontruimingsoefening gehouden. Ook werd er voorlichting gegeven.

In de ochtend werden de kleutergroepen verrast door een bezoek van twee brandweermannen die ook de brandweer wagen hadden mee genomen. Eerst werd er op een speelse manier uitgelegd wat er van de kinderen wordt verwacht als het ontruimingsalarm klinkt.

Ook werd er met behulp van een proefpersoon (de juf) uitgelegd wat een brandweerman allemaal aan moet doen voordat hij met de brandweer wagen naar de brand kan rijden. Voor de kinderen was dit alles uiteraard erg indrukwekkend.

Nadat deze indrukken verwerkt waren mochten de kinderen ook nog even in de brandweerwagen zitten en met de spuit proberen een verkeerskegel om te spuiten.

Na de middag werd het iets spannender: Er werd een echte ontruiming in scène gezet, compleet met rook en knetterkasten zodat na het klinken van het ontruimingsalarm een aantal vluchtwegen vol rook bleken te staan. De leerkrachten moesten nu zorgen dat volgens het ontruimingsplan het gebouw ontruimd werd.

De locatieleider belde de brandweer en ging nog even kijken of iedereen er uit was. De brandweer arriveerde en zo konden de leerlingen met eigen ogen zien hoe de brandweer te werk gaat als er naar een brand wordt gegaan.

Na afloop van de oefening werden de oudste groepen bezocht om eventuele vragen te beantwoorden. Ook werd er nog even met water gespeeld natuurlijk.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren