Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Jacht aan de grond bij Kortgene

Toegevoegd: 22-08-2016, 15.52 uur
Door: Roland de Jong

KORTGENE - Ter hoogte van Kortgene is vanmiddag op het Veerse Meer een jacht aan de grond gelopen. De KNRM schoot te hulp.


De reddingboot Oranje van het station in Veere werd rond 12.50 uur opgeroepen. Nadat het jacht los was getrokken kon het op sleep worden genomen.

Het jacht is naar Kortgene gebracht om nader te onderzoeken of het jacht wellicht schade heeft opgelopen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
H.J. Mulder (22-8-2016 om 20:57)
Hierbij even mijn ongezouten mening over dit artikel in casu de situatie: Hoe triest is het dat booteigenaren niet in staat zijn om oplossend te handelen na het aan de grond lopen van hun jacht. Stap eens buitenboord, zet al uw bemanning aan ene zijde en duw het schip los. In de situatie van een zeiljacht, maak eens gebruik van het oplossend vermogen van de wind door uw schip over ëën oor te dwingen, waarbij middels motorisch hulpvermogen et probleem adequaat kan worden opgelost. En de vraag of er schade is gevaren kan ik als persoon niet beoordelen, echter 90% van het Veerse Meer bestaat uit zandbodem dus zie ik geen probleem.
Cookie-instellingen beheren